Annonser

Your browser does not support JavaScript...

Your browser does not support JavaScript...

Your browser does not support JavaScript...

Medtronic
Diabetesrisiko.no
SkriftstørrelseAAA

Symptomer

Symptomer på diabetes er mer uttalte dersom det er diabetes type 1 du har. Symptomene har en tendens til å bli mer vage ved diabetes type 2, og man kan derfor gå med diabetes type 2 i flere år uten å vite det.

Når blodets innhold av sukker stiger, kommer det sukker i urinen. Dette fører til økt urinmengde og hyppig vannlating. Kroppen svarer på dette med tørste. Sukkerutskillelsen i urinen betyr et kaloritap og fører ofte til at man går ned i vekt. Urinveisinfeksjoner og kløe i skrittet kan også være et symptom på diabetes.

Uten behandling kan det oppstå syreforgiftning med dyp, tung pust som lukter aceton, magesmerter, brekninger og bevisstløshet (diabetisk koma, tidligere kalt sukkerslag).

Hos mange som får diabetes går denne prosessen langsomt slik at en ikke registrerer symptomene. Etter hvert vil imidlertid forandringene i stoffskiftet påvirke alle kroppsfunksjoner slik at man blir slapp, trøtt og nedstemt. Dette er de vanligste plagene når sykdommen oppstår i godt voksen alder (diabetes type 2).

Les mer om symptomer på diabetes type 1 her.

Les mer om symptomer på diabetes type 2 her.

Du kan også teste deg selv for diabetes type 2 ved å klikke her.

Kilde: Hva er diabetes? (bestill informasjonsheftet fra Diabetesforbundet)

Se også Diabetesrisiko og Diagnose Diabetes.

Sist endret: 22.09.14,