Blomkåltabbouleh

Tabbouleh er tradisjonsmat i midtøsten, og lages vanligvis med bulgur. Vi har erstattet bulgur med finrevet blomkål. En middagsrett for fire personer, eller som tilbehør.

Blomkåltabbouleh

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 271 kcal / 49 kcal
Karbohydrater 19 g / 3,5 g
Proteiner 11 g / 2 g
Fett 14 g / 2,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g / 0,3 g
- enumettet fett 8 g / 1,5 g
- flerumettet fett 2,5 g / 0,5 g
Kostfiber 12,5 g / 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær først av blader på blomkålen og hold kålen over en skål. Bruk en ostehøvel til å høvle blomkålen fint, eller bruk den groveste siden på et rivjern. Du kan også kutte blomkålen i biter og ha male den i en kjøkkenmaskin. Skjær brokkolien i fine biter eller bruk et rivjern.
Skjær opp agurk, tomat og rødløk. Del granateple i to og pill ut kjernene. Hakk mandlene.

Bland til slutt alt sammen forsiktig med olje og sitronsaft.

Tips. Du kan også tilsette litt urter. Passer fint som tilbehør eller som en egen rett. 

Foto: Getty Images

Ingredienser

1 blomkål
1 brokkoli
1 agurk
6 tomater
1 rødløk
1 granateple
2 ss olivenolje
1 dl mandler
Litt sitronsaft