Lavkarbo nøttebrød

Et mettende og saftig brød uten mel. Brødet er basert på frø og nøtter. Passer godt for deg med glutenintoleranse og deg som ønsker å redusere på karbohydratene. 

Lavkarbo nøttebrød

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 428 kcal
Karbohydrater 2,3 g
Proteiner 14 g
Fett 40 g
- hvorav mettet fett 7 g
- enumettet fett 15 g
- flerumettet fett 16 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°.

Finmal nøttene.

Smelt margarinet. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel røren jevnt ut over stekebrettet og dryss sesamfrø over.

Stekes i ovnen i ca. 15 min. Stikk en kniv ned i brødet, henger det ikke noe igjen er brødet ferdig.

Avkjøl og del opp i ruter. Brødet er ganske mettende, så ikke del brødet i for store ruter.

Oppskriften er basert på bruk av margarin, så resultatet kan bli annerledes ved bruk av olje.

Tips! Cottage cheese, tomat og friske urter er godt som pålegg. 

Bildet avviker noe fra oppskriften.

Ingredienser

350 g mandler
200 g valnøtter
80 g paranøtter
60 g linfrø
180 g margarin eller 1,8 dl rapsolje
10 egg
3 ts bakepulver
1 ½ ts fiberhusk*, blandet ut i vann
Sesamfrø

* Fiberhusk finnes på dagligvarebutikker. Fiberhusk hjelper til å holde brødet sammen, og gir saftigere brød.