Ovnsbakt torsk med pesto

Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien. 

Ovnsbakt torsk med pesto

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 265 kcal/ 74 kcal
Karbohydrater 7,5 g/ 2 g
Proteiner 35 g/ 10 g
Fett 10 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5 g/1,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 4 g/ 1

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper, og kutt opp grønnsakene.

Løs opp buljongterning i vannet.

Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form. Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.

Legg torskestykkene over grønnsakene. Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.

Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 min. eller til fisken er ferdig.

Server ovnsbakt torsk med villris ved siden av.

Næringsinnholdet inkluderer ikke villris/kikerter.

Tips! Du kan også erstatte villris med kikerter, for å få et lavere innhold av karbohydrater. Hvis du bruker kjøpepesto og retten skal serveres noen med cøliaki eller laktoseintoleranse kan det være fornuftig å sjekke om den inneholder allergenene.

 

Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Godfisk.no. Foto: Esten Borgos.

 

 

Ingredienser

700 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk, tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
0,5 stk brokkoli, små buketter
2 stk rød paprika, biter
0,5 terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss olivenolje
0,5 stk sitron
4 ts pesto, hjemmelaget eller kjøpt (ca.25 gram)
Salt og pepper
Aluminiumsfolie