Pizza med grov bunn

Prøv en pizza med grov bunn til helgen. Pizza laget med fullkornsmel smaker like godt, men metter mer - kanskje din nye favoritt!

Pizza med grov bunn

Næringsinnhold per porsjon/per 100 gram

Energi/Kalorier 578 kcal/ 158 kcal
Karbohydrater 56 g/ 15 g
Proteiner 34 g/ 9,5 g
Fett 22 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 10,5 g/ 3 g
- enumettet fett 6 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 11 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland først alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle. La deigen heve i 30-45 minutter.

Bland ingrediensene til tomatsausen i en kjele. Kok opp og la det stå på svak varme i ca. 20 minutter. Bruk en stavmikser dersom du ønsker en pizzasaus uten klumper.

Del deigen inn i fire like store deler dersom du ønsker runde porsjonspizzaer. Legg på tomatsaus og ønsket tilbehør. Krydre med oregano eller pizzakrydder. Stek på 225 grader i ca. 15-20 minutter, men det kan variere fra ovn til ovn.

Tidsforbruk inkluderer ikke deigens hevetid.

Tips! Server pizzaen med ruccola på eller salat ved siden av. Foto: Diabetesforbundet

Ingredienser

6 dl Fibra fullkornsmel
Ca. 3 dl vann
½ pakke gjær
½ ss olje
½ ts salt

Tomatsaus
1 boks hermetisk hakkede tomater (400 g)
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ts salt
½ ts sukker (kan sløyfes)


Topping
Kokt skinke (150 g)
2 stk Mozzarellaost (a 125 g)
Ruccola