Fremgangsmåte

Kok poteter til de er møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos dem sammen med kikerter.
Stek finhakket kyllingkjøtt i varm panne med olje til det er gjennomstekt.

Tilsett vårløk, spisskummen, rød chili og koriander. Bland kyllingblandingen og potetblandingen. Avkjøl.

Legg en spiseskje med fyll nederst på midten av et filoflak, løft den ene siden over fyllet og over mot langsiden slik at du danner en trekant. Løft trekanten over mot den andre siden og gjenta dette til du har brukt hele filoflaket. Fest endeflappen med litt vann eller med litt eggehvite.

Varm opp olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Friter samosaene til de har en gyllen og pen fargefarge.

Tips! Server med yoghurt.

Obs! Næringsberegningen inneholder ikke yoghurt og er omtrentlige tall siden samosaene frityrstekes i olje. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen.

Ingredienser

4 personer

200 g kylling lårfilet
3 stk potet
1⁄2 boks hermetiske kikerter
3 stk finhakket vårløk
1 ts malt spisskummen
1⁄2 stk finhakket rød chili
1 ss olje , til steking
2 ss finhakket frisk koriander
16 blad filodeig
1⁄2 l olje til fritering

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 634 kcal / 234 kcal
Karbohydrater 73 g / 27 g
Proteiner 21 g / 7,5 g
Fett 27 g / 10 g
- hvorav mettet fett 3,5 g / 1 g
- enumettet fett 14 g / 5 g
- flerumettet fett 7,5 g / 3 g
Kostfiber 7 g / 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei