Panna cotta med kesam

En nydelig fristelse basert på kesam. Desserten har en kremete konsistens til tross for at den er helt uten fløte. Nytes gjerne med bringebærsaus eller friske bær.

Panna cotta med kesam

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 92 kcal
Karbohydrater 6 g
Proteiner 13 g
Fett 1,6 g
- hvorav mettet fett 1 g
- enumettet fett 0,2 g
- flerumettet fett 0 g
Kostfiber 0,8 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ha melk i en kjele.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø, vaniljestang og sukrin eller annen søtning i melken. Varmes opp på svak varme, og settes til side når det når kokepunktet.

Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt. Deretter klemmer du vannet ut av gelatinplatene og smelter de i den varme melkeblandingen. Fjern ev snerk og hell over i en annen bolle.

La blandingen avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam.

Hell i porsjonsformer, og sett i kjøleskap minst 3 timer før servering. 

Næringsberegningene inkluderer mager kesam. Mager vaniljekesam har et høyere innhold av sukker

Tips! Som tilbehør kan du legge noen friske bære på toppen av hver porsjon. Ev kan du røre bærene med litt sukrin før du legger dem på. Du kan også servere panna cotta med bringebærcoulies (bringebærsaus).

Tidsforbruket er aktiv tid.

Ingredienser

2,5 dl lettmelk
3 dl mager kesam/ mager vaniljekesam
1 vaniljestang
3 ss sukrin eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker
3 gelatinplater