Potetsalat med kesam

Kesam er en god, sunn basis til de fleste typer dressinger. Den kan tilsettes alle typer urter og andre former for krydder/smakstilsetninger. Her er en frisk og deilig potetsalat laget på kesam som passer til grillretter og spekemat.

Potetsalat med kesam

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 139 kcal/ 67 kcal
Karbohydrater 21,5 g/ 10,5 g
Proteiner 9,5 g/ 4,5 g
Fett 1 g/ 0,5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0 g
- enumettet fett 0,5 g/ 0 g
- flerumettet fett 0 g/ 0 g
Kostfiber 2,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skjær kokte poteter og epler i terninger, og vårløk i tynne skiver.

Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Vend inn poteter, epler og vårløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.

Visste du at kokt potet får lavere glykemisk indeks om du spiser den kald eller varmer den opp igjen for andre gang? Potetsalater som denne gir derfor vanligvis ikke så høy blodsukkerstigning.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

6 stk kalde kokte poteter
1 stk eple
2 stk vårløk

Dressing:
3 dl 1 % kesam mager
1 ss søt dijonsennep eller pølsesennep
½ ts salt
¼ ts sitronpepper
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
3 ts hakket frisk gressløk
½ ts kvernet pepper