Er det bra for blodsukkeret å bake brød med havre?

Kost/fysisk aktivitet

Besvart: 02.03.2017

Spørsmål:

Jeg baker i dag brød av havre, er dette godt for blodsukkeret?

Svar:

Takk for spørsmål! Det viktigste i forhold til valg av mel, uavhengig om det er hvetemel, speltmel, rugmel eller havremel er at du velger den sammalte typen. Altså sammalt hvete, sammalt havre og lignende. Havremel er som regel alltid 100 % fullkorn, det vil si at hele kornet blir malt til mel - dvs. grovt mel, og derfor fint å bruke til baking for personer med diabetes. Dette står gjerne på pakken som "100 % fullkorn", "hele kornet er brukt", "100 % grovt" eller lignende.
Havre er også det kornslaget som inneholder mest fett av alle kornslagene, noe som er positivt for blodsukkeret. Det samme gjelder med havregryn.

Du får altså bra grove brød med bruk av havremel, tilsett gjerne også litt havrekli for ekstra fiber, eller hakkede nøtter og frø. Med proteinrikt pålegg som ost, egg, kjøttpålegg eller fiskepålegg, og myk plantemargarin eller majones, blir dette et fint måltid for både deg og blodsukkeret ditt.

Besvart av:

Klinisk ernæringsfysiolog

Klinisk ernæringsfysiolog, Diabeteslinjen

Bli medlem

Du får tilgang til gode medlemsfordeler, informasjon, råd og tips. Som medlem er du en viktig støttespiller i arbeidet med diabetes, og du gir oss mulighet til å kjempe for dine rettigheter.