Bytte Lantus med Toujeo?

Behandling

Besvart: 09.05.2017

Spørsmål:

Jeg lurer på insulinet Toujeo.
Jeg har en venninne som har fått anbefalt insulinet Toujeo. Diabeteslegen hun bruker sa at dette var det som de anbefalte nå og dette insulinet var bedre enn f.eks. Lantus?

Jeg bruker Lantus (som jeg setter om kvelden før sengetid), men jeg blir veldig nysgjerrig på dette nye insulinet, som jeg ikke har hørt om før. Jeg bruker Humalog og Lantus. Jeg går til kontroll hos fastlegen min, men mulig han ikke har hørt om Toujeo. Ønsker derfor litt info om Toujeo. Jeg har en "ganske godt " regulert diabetes type 1 med lite problemer med følinger, og HbA1c på 7,7 %.

Svar:

Det som er hovedforskjellen på Lantus og Toujeo er hvor lenge de virker. Lantus (100 enheter/ml) skal virke i opptil 24 timer, mens Toujeo (300 enheter/ml) skal virke i opptil 36 timer og har også en litt flatere virkningskurve, altså at den virker enda jevnere enn Lantus.

Her er det som står i felleskatalogen om Toujeo: Absorpsjon: Langsom og forlenget. Foreligger oppløst ved lav pH og nøytraliseres etter s.c. injeksjon slik at det dannes mikroutfellinger som kontinuerlig frigjør små mengder insulin glargin. Gir forlenget frigjøring sammenlignet med insulin glargin 100 enheter/ml (Lantus), pga. reduksjon i injeksjonsvolum, som gir mindre overflateareal. Effektvarighet 24-36 timer.

Hvis du er fornøyd med Lantus (noe mange er) så er det ingen grunn til å bytte, men hvis man sliter med å få til blodsukkerreguleringen så kan det hjelpe å bytte til enda langsommere insulin som da f.eks. Toujeo.

Håper svaret er til hjelp for deg!

Besvart av:

Veileder og diabetessykepleier

Veileder og diabetessykepleier, Diabeteslinjen

Bli medlem

Du får tilgang til gode medlemsfordeler, informasjon, råd og tips. Som medlem er du en viktig støttespiller i arbeidet med diabetes, og du gir oss mulighet til å kjempe for dine rettigheter.