Et medlemstilbud

I år har våre medlemmer opplevd et litt annet tilbud enn vanlig fra Diabetesforbundet. Vi har ingen samlinger, kurs eller temamøter. Dette gjør at jobben vår også har vært veldig annerledes, og regnskapet vårt har en litt annen balanse enn vanlig. Med denne dugnaden kan lokal- og fylkeslag sørge for at deres medlemmer får et tilbud som er nyttig i disse tider. De frivillige som ønsker, kan være med å sy munnbind, som så sendes ut til medlemmer på bestilling.

Til deg som skal organisere dugnaden

 1. Forhør deg blant tillitsvalgte og andre frivillige om noen er interesserte i å være med å sy munnbind.

 2. Sørg for at de frivillige får tilsendt informasjonen under «Til deg som skal sy», med tilhørende dokumenter.

 3. Send ut informasjon om tilbudet til medlemmene deres. Lag annonse i plakatbyggeren, basert på denne malen (Klikk her for å kopiere teksten).

 4. Sørg for å avtale dekning av kostnader for de som skal sy.

 5. Ta imot bestillinger og send navn og adresse til de som syr, som i sin tur sender ut munnbindene. Begrens i utgangspunktet sendinger til ett munnbind per medlem.

Vi anbefaler ikke at koordinator samler inn munnbindene for så å sende dem ut, men heller at hver som syr sender dem ut selv. Dette for å hindre smittespredning.

Til deg som skal sy

Det er veldig viktig å ta smittevern på alvor når du skal sy munnbind til personer i risikogruppene. Er du syk eller har symptomer, skal du vente med å sy til du er helt frisk.

På forhånd kjøper du stoff og strikk. I oppskriften nedenfor finner du stoff som egner seg til dette prosjektet. Vi anbefaler at du velger et av disse stoffene. Kjøp også en ny pakke med Lynlås-poser på butikken (Se bilde). Se også faktaoksen nedenfor, med viktig informasjon om godkjente munnbind. 

 1. Vask hendene godt med varmt vann og såpe. Dersom du tar deg i ansiktet, hoster el. underveis, vær veldig nøye med å vaske eller sprite hendene.

 2. Vask bordet/området hvor du skal arbeide og rydd vekk unødvendige gjenstander.

 3. Vask - eller rengjør med desinfiserende middel - utstyret du skal bruke, og stoffet du skal sy munnbind av. 

 4. Sy munnbindet etter denne oppskriften fra Stoff og Stil (Dette er den godkjente modellen med folder, ikke med søm foran).

 5. Putt munnbindet i en ren Lynlås-pose, og deretter i en konvolutt.

 6. I konvolutten putter du også dette skrivet fra Diabetesforbundet, og denne veiledningen fra FHI.

 7. Send konvolutten til mottaker. Du kan gå til det lokale postkontoret ditt, eller du kan bestille digitalt frimerke og sende hjemmefra.

GettyImages-831590464.jpg