Animas Vibe insulinpumpe erstattes av Tandem t:slim X2

Byttet skjer i tilknytning til utfasingen av Animas-pumpene og er ikke del av den nye rammeavtalen om pumper og sensorer som nettopp ble avgjort, melder Sykehusinnkjøp.

Av Franciska Steen

UTFASES: Insulinpumpen Animas Vibe produseres ikke lenger. Nå får brukerne bytte til Tandem t:slim X2.

Foto: Produsenten

Send sidens lenke til en venn

Animas Vibe og tilhørende forbruksmateriell leveres i Norge av Rubin Medical AS, og pumpen har vært del av den utgående rammeavtalen med helseforetakene. Høsten 2017 vedtok produsenten å avslutte produksjonen av Animas-pumpen, og tilbyr derfor brukerne å bytte til Tandem t:slim X2.

«I tilknytning til de utgående rammeavtalene mellom helseforetakene og Rubin Medical AS skal alle Animas Vibe insulinpumper som er innenfor garantiperioden på 4 år, byttes ut med Tandem t:slim X2 insulinpumpe,» skriver Sykehusinnkjøp.

Ikke nye brukere

Sykehusinnkjøp presiserer at dette tilbudet ikke gjelder brukere av andre pumper.

«Dette er en avtale som er inngått før arbeidet med ny rammeavtale for insulinpumper og CGM-system er ferdigstilt, for å finne en god løsning for pasientene som benytter de utgående Animas Vibe-insulinpumpene. Utskriving av pumper til pasienter som har annet utstyr i dag skal skje etter de nye rammeavtalene.»

Tandem t:slim X2 er ikke med i det nye anbudet, som ble kunngjort 1. mars.

Innen april 2020

Rubin Medical AS planlegger prosessen med hver enkelt klinikk, som vil utlevere pumpen til brukeren. Det er et mål om at hoveddelen av Animas Vibe insulinpumper byttes ut i 2019, men at alle bytter er ferdig senest 1.april 2020.

Det understrekes at Rubin Medical AS i denne perioden fortsatt vil levere forbruksmateriell til Animas Vibe insulinpumper.

Les hele pressemeldingen her.