Diabetesforbundets tilbud om støttesamtaler med psykolog er et lavterskeltilbud til alle – både medlemmer og ikke-medlemmer. Samtalene foregår på telefon eller som en videosamtale, og den varer en halvtime.

Samtalen tar utgangspunkt i dine spørsmål, bekymringer og erfaringer. Du velger selv om du ønsker at samtalen skal foregå på telefon eller som videokonferanse. Tilbudet gjelder én gang per person.

Psykologen fører ikke journal, og konsultasjonen avsluttes i løpet av samtalen. Du kan få råd om videre oppfølging hvis du ønsker.  

Slik bestiller du time

Etter gjeldende retningslinjer foregår samtalen på sikker linje, og psykologen befinner seg på et skjermet sted uten forstyrrelser.

For å bestille time kontakter du Diabeteslinjen på telefon 815 21 948 (hverdager 9-15). 

Du kan også sende e-post diabeteslinjen@diabetes.no.

Oppgi telefonnummer eller mailadresse til Diabetesforbundets veiledere, så vil en av psykologene kontakte deg til avtalt tid.

Psykologiske støttesamtaler tilbys ut mars 2021. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Dette er psykologene du kan snakke med:

Ane Wilhelmsen-Langeland

Spesialist i klinisk psykologi og PhD

Klinisk psykolog med erfaring fra helsepsykologisk arbeid og har jobbet mye med mennesker med ulike sykdommer, mest diabetes type 1 og 2. Hun er søvnekspert og har selv hatt diabetes type 1 siden 1991.

 

Randi Abrahamsen

Spesialist i klinisk psykologi

Har jobbet ved spesialisert poliklinikk for psykosomatikk og traumer ved Sørlandet sykehus, Kristiansand. Har vært psykologspesialist siden 1985. Har jobbet med diabetes siden 1986, både type 1 og type 2, med barn, ungdom, familier og voksne.

 

Jon Haug

Spesialist i klinisk psykologi og PhD

Forsvarte doktorgraden ved det medisinske fakultet om diabetes i 2010. Har skrevet "Diabetespsykologi – samspillet mellom kropp og sinn". Boka er også oversatt til svensk. Er forsker, klinisk psykolog og psykologisk medarbeider i Diabetesforbundet.

 

Ledende fagfolk innen diabetespsykologi
Psykologene du kan snakke med er ledende i Norge innen diabetespsykologi. I tillegg er alle tre medlemmer av Diabetesforbundets faggruppe for diabetespsykologi.