Fysisk aktive personer rapporterer bedre humør, mer overskudd og økt livskvalitet sammenliknet med personer som er lite aktive.

Se nederst i artikkelen om hvordan du kan bestille gratis materiell og hvordan du starte en konkurranse i din bedrift!

Vi bruker drøyt 60% av vår våkne tid til stillesitting – og det er påvist at menn sitter mer enn kvinner. Objektive målinger viser at norske menn mellom 20 og 50 år beveger seg mindre enn amerikanske menn i samme aldersgruppe. Vi er faktisk de mest stillesittende i Europa sammen med Litauen og Tsjekkia, og nest mest i verden.

Den gode nyheten er at det er så lite som skal til. Med enkle grep snike inn litt mer hverdagsmosjon i løpet av dagen. Det ligger stor helsegevinst i hver bevegelse du gjør, og litt aktivitet er bedre enn ingenting. La heisen stå og ta trappa. Disse trappevettreglene gir deg inspirasjon til å snike inn litt trappeaktivitet i løpet av dagen.

I følge Helsedirektoratet vil hverdagsaktiviteten din bidra til at det daglige energiforbruket øker. Sammenliknet med å ligge stille øker energiforbruket fra fysisk aktivitet med omtrent 90 prosent ved å stå og bevege seg litt, rundt 150 prosent ved å rusle rolig, 200 prosent ved å gå rolig. Raskt gange gir nær tre ganger så høy forbrenning som hvile.

Dersom aktiviteten øker ytterligere, øker forbrenningen enda mer. Da er det bare å sette i gang – noen skritt mot toppen, gjør godt for kroppen!

Start en folkehelsebevegelse i din bedrift

Vil du sette i gang en konkurranse med dine kollegaer? Få opp hverdagsmosjonen med Ta trappa-konkurranse. Vi sender deg gratis Ta trappa-kit i posten. Kittet består av konkurranseskjema, diplomer og trappevettregler. Bestillingen kan du gjøre via vår nettbutikk . Alt materiell er gratis.

Tagg bilder fra din bedrift med #tatrappa