Instagram-kampanje:

#ikkesidet

Ungdiabetes knuser diabetesmyter og ufølsomme kommentarer i en kampanje på Instagram.

Av Tea Kristiansen

#IKKESIDET: Leder av Ungdiabetes, Vilde Olsson, vil diabetesmyter til livs, og har startet en kampanje på instagram om nettopp det.

Foto: Tea Kristiansen

Send sidens lenke til en venn

MOTIVASJON: Vi med diabetes trenger motivasjon og støtte, og ikke å høre om alt alle andre har hørt kan gå galt, sier leder av Ungdiabetes, Vilde Olsson.

Foto: Tea Kristiansen

Kampanjen, som heter #ikkesidet, består av utsagn og sitater som unge med diabetes får høre hele tiden.

– Disse utsagnene er ofte basert på myter om diabetes eller feil informasjon om diabetes. Og er ofte negativt ladet, forteller Vilde Olsson, leder i Ungdiabetes.

Ungdiabetes har i dag stått påstand i Arendal, og gitt informasjon om diabetes til besøkende og politikere. For de engasjerte, unge tillitsvalgte er det viktig at menneskene rundt dem har riktig og viktig informasjon om diabetes.

 «Kan du spise det der?» hører vi utrolig ofte. Og ja, det kan vi spise. Diabetes innebærer at man konstant må tenke på blodsukkernivået, og hva man gjør, hvor mye insulin man har i kroppen, og hva man spiser. At noen andre skal ha en mening om hvordan du behandler din egen sykdom, gjør det så mye verre, forteller Olsson.

Et eksempel fra kampanjen er kommentarer av typen: «Tanta mi har diabetes, og hun har amputert begge beina og blitt blind». Olsson forteller at det er det siste en med diabetes trenger å høre.

 Vi kjemper hver dag, hele tiden, for å holde blodsukkeret  stabilt og diabetesen under kontroll. Å høre hvor ille det kan gå, er ikke det vi trenger å høre. Vi trenger motivasjon, inspirasjon og støtte i den daglige kampen med diabetes.