Diabetesweekend 2020

6. september samlet 16 unge med diabetes seg på Zoom, for å bli med på årets Diabetesweekend. Det ble et kjempefint arrangement, med mange gode og viktige samtaler.

Dette er den flotte gjengen som deltok på samlingen.

Send sidens lenke til en venn

Det hele startet med psykologspesialist Ane Langeland, som snakket om det å være ung med diabetes under korona-krisen. Vi lærte bla. om hvilke følelser som dukker opp, måter å håndtere disse på og metoder for å takle situasjonen vi er i. Videre ga søndagsrådet svar på spørsmål fra deltakerne, om alt fra "hvordan sette insulin til pizza?" til "hvordan klare å snakke om noe annet enn diabetes med sine nærmeste?". Neste programpost var Samtaler i grupper, hvor deltakerne delte erfaringer. Her var engasjementet stort og samtalene ble veldig gode. Til slutt var det "sjokolade-quiz", som deltakerne løste i lag. Både Ungdiabetes nasjonalt og deltakerne var veldig fornøyde med arrangementet, og det fristet til gjentakelse.

For oss i Ungdiabetes nasjonalt var dette vårt første digitale arrangement. Vi var veldig spente på hvordan det ville bli, og om vi kom til å få til et fint sosialt møte. Det viste seg å gå over all forventning. Det var en glede å se ivrige deltakere notere under Anes foredrag og dele egne erfaringer under gruppesamtalene. Ikke minst er vi så glade for å ha truffet flotte mennesker der ute, som vi kanskje ellers ikke ville truffet. Vi gleder oss til neste gang. 

 

Program:  Klikk her for å se program for den digitale samlingen