Forebygging - spis deg friskere

Ønsker du å forebygge eller forsinke diabetes type 2?

Av Margrethe Aulie

Foto: Colourbox

Send sidens lenke til en venn

Du som har diabetes type 2 i familien er ekstra utsatt for selv å få sykdommen. Har du en stillesittende livsstil og litt for mye fett rundt magen, gir dette ytterligere økt risiko. Du har mye å hente på å endre kostholdsvaner og øke aktvitetsnivået ditt.
Det er altså mye du selv kan gjøre for å utsette eller forhindre utvikling av diabetes type 2. Å forbedre kostholdet ditt, er en viktig del av dette.

Alle oppskrifter og mye av informasjonen du finner her på siden er relevant for deg som ønsker å forebygge sykdom. Dette gjelder også for deg som har diabetes, enten det er type 1 eller type 2.

Et godt kosthold handler ikke bare om behandling eller forebygging av diabetes, men også om forebygging av andre sykdommer og komplikasjoner.

Trenger du inspirasjon til å gå ned i vekt eller hvordan få i deg nok vitaminer og mineraler, finner du nyttige tips og oppskrifter her. Et godt kosthold er å ta godt vare på seg selv.

Er jeg i risikosonen?

Du kan finne ut om du er i risikosonen for å utvikle diabetes type 2 i løpet av de neste ti år ved å ta diabetesrisikotesten. Der finner du også råd om hvordan du kan forebygge sykdommen.

Har du 15 poeng eller mer, må du oppsøke fastlegen din. Har du ellers spørsmål om diabetesrisiko og forebygging, snakk med fastlegen din eller kontakt oss på Diabeteslinjen enten på nett eller på telefon 815 21 948 (hverdager 9 - 15)