Påmelding 2024

Aldersgruppe: 13-16 år (født 2008-2011)

Hvor: Camp Sjusjøen, Ringsaker
Når: 24.-27. juni 2024
Antall plasser: 40 deltakere
Pris: 3500,- (egenandel). Inkluderer reise og opphold
Søknadsfrist: 10 april 2024

Søk om plass


Støtt sommerleiren

Vi ønsker å gi enda flere barn og unge mulighet til å delta på sommerleir og andre aktiviteter. Vi blir derfor glade om du støtter oss med et valgfritt beløp på Vipps.

Eller blir fast giver!

Om sommerleir 2024

I 2024 blir sommerleiren på Camp Sjusjøen, ca. 20 minutter fra Lillehammer. I år er målgruppen de som er mellom 13 og 16 år. Det er plass til 40 deltakere på årets sommerleir.

Datoen for sommerleiren er 24. til 27. juni.

_DSC5808.jpg
Fra sommerleir i Sørmarka sør for Oslo, 2018.

Uka fylles med aktiviteter, moro og påfyll av nyttig kunnskap. Typiske aktiviteter på sommerleir er bading, padling, ballspill og kreative prosjekter, i tillegg til foredrag og workshops om diabetes. Det er også satt av godt med egentid til å utforske omgivelsene og bli kjent med andre.

Sommerleirens fullstendige program blir satt nærmere leirstart, og blir sendt deltakerne når det er klart.

Visste du at... Tradisjonen med sommerleir går så langt tilbake som 1954 - det betyr at sommerleiren vår fyller 70 år i år!

Praktisk informasjon

Hvem kan delta på leir: Vi arrangerer leirer for ulike aldersgrupper, og dette kan variere fra år til år. I år er sommerleiren for barn og ungdom mellom 13 og 16 år - altså de som er født mellom 2008 og 2011.

Hvordan plasser blir tildelt: Leirene er populære, og vi får mange søknader. Derfor er det dessverre noen som får nei. Vi prioriterer søkere som ikke har vært på leir før, eller som ikke har deltatt på en stund. Man må være medlem i Diabetesforbundet for å delta. 

Bli medlem

Reise: Diabetesforbundet bestiller reise fra hjemsted til Oslo for deltakerne. Vi benytter som hovedregel billigste reisemåte, men individuelle unntak kan avtales. Det blir felles reise fra Oslo, via Gardermoen til Sjusjøen.

Betaling: Egenandelen er på 3500,-. Dersom du får plass sender vi deltakerbekreftelse og faktura. Vi ønsker å tilrettelegge sånn at alle skal ha mulighet til å delta, uavhengig av økonomisk status. Det er derfor mulig å søke om å få dekket deltakeravgiften i søknadsskjemaet.

Du kan også søke om støtte til å delta fra lokallaget ditt.

Spørsmål?

Kontakt leirleder Asgeir Langberg, asgeir.langberg@diabetes.no eller sentralbordet 23 05 18 00

Målet med leiren

  • Bli tryggere med egen diabetes – gjøre valg for å mestre egen diabeteshverdag innenfor trygge rammer.
  • Lære av hverandre og ha det gøy med andre i samme situasjon.
IMG_5827.jpg
Moro med maling av t-skjorter på sommerleir på Tjøme i Vestfold, 2017.

Slik tar vi vare på diabetesen

Barna og ungdommen får selv hovedansvar for å behandle diabetesen sin på sommerleir, men det er tilgjengelig hjelp å få døgnet rundt. Helsepersonell er på plass hele uka, og flere av leirlederne har selv diabetes. Noen av dem har også vært med på leir som barn.

Foreldre kan være trygge på at vi passer godt på, samtidig som vi oppfordrer om at deltagerne tar en viss kontroll over egen diabetes. 

Det er viktig at barna har praktisk kunnskap om utstyret de bruker. Det vil gi dem mestring og gjøre det enklere for alle på sommerleiren. Barna skal selvsagt få den hjelpen og veiledningen de trenger, men fram til sommerleiren er det fint om de øver på det praktiske dersom de ikke allerede kan dette.

Her er eksempler på hva det kan være lurt å øve på:

  • Hvor og hvordan trykke for å sette insulin
  • Hvordan komme inn i menyen på pumpa
  • Hvordan skifte utstyr
  • Våkne av sensoren på natten

Året sommerleir arrangeres med støtte fra Bergesenstiftelsen.

Hvordan er det å sende barnet sitt på leir? En pappa forteller:

«Vi sendte av gårde vår datter på leir i 2019, og det var både skummelt og spennende på samme tid. Uroen i magen var der, og frykten for at noe skulle gå galt kjentes godt. Men den gleden og den spenningen jeg så min datter hadde, over at nå, nå skulle hun endelig på overnatting slik som alle andre hadde gjort. Det var større enn alt annet. 

Nå skulle tilliten mellom barn og foreldre testes.

Under hele uken var vi så spente på om vi fikk mange telefoner om både blodsukker og savn. Det kom kun én telefon den uken – i den andre enden var det en opprømt og helt i hundre jente som fortalte om alt det morsomme de gjorde. Alle opplevelsene og erfaringene de delte, og ikke minst nye vennskap som oppsto. Den jenta som vi fikk hjem, var ikke det den samme jenta som dro. Den jenta vi fikk hjem var så stolt, så glad og litt mer voksen. Proppfull av kjempegode opplevelser. Der blodsukkeret bare var en liten del av alle, men en stor del som gjorde alle like. For vår datter ble denne leiren en av de beste opplevelsene hun hadde i 2019.»