Siste besvarte spørsmål

 • Hvor lang tid tar det før metformin virker?

  Hei, jeg har hatt diabetes 2 noen år, men begynte ikke med medisiner før for en uke siden. Langtidsblodsukker låg på 64 mmol/mol (8 %) sist måling. Vi startet derfor opp med 500 mg metformin x 2 per dag for en uke siden. Jeg måler om morgen og det har det gått ned til ca.7.5 mmol/l, men trodde det skulle gå mer ned? Hvor lang tid går det før det kommer ned mot 6,0? Jeg holder meg i god form, trener 3 ganger per uke.

  02.10.2021 Behandling
 • Kan små endringer i øyet bedres med et stabilt bra blodsukker?

  Har fått påvist små endringer i øyets netthinne på grunn av diabetes type 2. Kan små øyeforandringer i øyets netthinne gå tilbake av seg selv ved stabilt blodsukker eller må det alltid behandles med ev. laser?

  27.09.2021 Blodsukker
 • Blodfortynnende medikamenter og matvarer med høyt innhold av vitamin K?

  Har en svoger på 84 år som har diabetes 1. Han går på blodfortynnende medisiner. Kan han spise brokkoli, spinat og grønnkål uten at det forstyrrer blodverdiene?

  27.09.2021 Kost/fysisk aktivitet
 • Brennende, sviende smerte i munnhulen relatert til diabetes?

  Hei. Jeg har hatt diabetes type 1 siden 1970, i over 50 år. Jeg er plaget med brennende og sviende smerter i munnhulen. Legen tror ikke det er sopp. Jeg har likevel forsøkt å lindre dette med soppskyllemiddel. Er det dette en plage som er vanlig hos personer med diabetes? Glad for svar.

  19.09.2021 Behandling
 • Trenger jeg blodsukkersenkende medisiner når langtidsblodsukkeret er i normalområdet?

  Fikk diagnosen Diabetes 2 for 2,5 år siden etter at jeg fortalte legen at jeg hadde gått opp i vekt. Tar Jardiance. Var tilbake for noen uker siden og målte langtidsblodsukkeret, som da var på 38 mmol/mol og hadde gått ned 12 kilo siden mars 2020. Legen sa det var bra, men bør jeg fortsette med Jardiance? Har heller aldri hatt symptomer, hverken før diagnosen eller seinere.

  16.09.2021 Behandling
 • Har legen rett til å stoppe all blodsukkersenkende medisinering?

  Hei, jeg er en mann på 41 år som har diabetes 2. Jeg bruker nå ozempic og en halv tablett om morgenen og en halv om kvelden. Etter å ha tatt langtidsmåling nå, så får jeg beskjed om at jeg kan slutte på medisinene. Jeg syns det er ganske rart at legen plutselig mener at jeg bare kan slutte på medisiner. Blodet mitt klarer ikke å skille ut sukker, så hvordan skal det bli uten medisiner som stabiliserer dette? Har legen rett til å bare stoppe alt?

  08.09.2021 Behandling
 • Tips til en nybakt far med diabetes type 1?

  Hei! Jeg ble nettopp far og jeg skulle ønske at det var noe om det å være pappa med diabetes, tips og triks om hvordan håndtere fødsel, våkenetter, egne/barnets måltider og den økte aktiviteten når livet plutselig forandrer seg? Jeg trodde diabetesen skulle oppføre seg relativt likt, men gikk på en smell, alt er annerledes og jeg har holdt meg noe høyere enn normalt. Jeg har ikke funnet noe på nett, hverken på norsk eller engelsk på det å være pappa med diabetes. Er det noe dere kunne sett på? Nå er det trøtthet og frustrasjon som snakker, fra å ha to fulltidsjobber så har jeg tre :) Håper dere har en fin dag!

  30.08.2021 Behandling
 • Anbefalte yoghurter ved diabetes?

  Kan dere anbefale yoghurter? Er gresk yoghurt bra?

  25.08.2021 Kost/fysisk aktivitet
 • Kan Glucofort kapsler reversere diabetes type 2?

  Har akkurat sett på en reklame om Glucofort kapsler som kan reversere diabetes type 2. Har dere noen erfaring med dette ?

  23.08.2021 Blodsukker
 • Sammenheng IBS (Irritabel tarm syndrom) og svingende blodsukker?

  Hei Er under utredning for IBS (Irritabel tarm syndrom). Har hatt diabetes type 1 i over 40 år. Har slitt med veldig svingende blodsukker uten å finne en direkte sammenheng, og i den forbindelse lurer jeg på om det finnes en sammenheng mellom IBS og ulikt opptak i tarmene av karbohydrater ergo svingende blodsukker.

  17.08.2021 Blodsukker