Av klinisk ernæringsfysiolog Mari Paulsen

Yoghurt er populært både for store og små. Det finnes utallige yoghurtvarianter i butikkene i dag. Yoghurt med korn, yoghurt uten tilsatt sukker, dessertyoghurt, gresk yoghurt, barneyoghurt og mange flere.

Hva er yoghurt?

Yoghurt er et produkt som er fremstilt av melk, inneholder bakteriekultur og er beriket med melketørrstoff. Det finnes ulike varianter av yoghurt, med eller uten smak og med forskjellig fettinnhold.

Yoghurt er en god kilde til blant annet kalsium, protein, riboflavin, vitamin B12, jod og fosfor.

Yoghurt kan spises som den er, sammen med müsli eller bær, eller det kan brukes i matlaging. Det finnes også egne drikkeyoghurter med en tynnere konsistens.

Sjekk innholdet av sukkerarter

Et godt tips, spesielt for personer med diabetes, er å sjekke yoghurtens innhold av sukkerarter. Velg yoghurt med lavest mulig andel sukkerarter – gjerne yoghurt naturell. Se gjerne etter nøkkelhullsmerket når du velger type yoghurt. For å kunne bruke nøkkelhullsmerket må yoghurten oppfylle visse kriterier når det gjelder f.eks. maksimumsinnhold av sukkerarter og mettet fett. Begrens inntaket av de mest sukkerholdige yoghurtene – her er det store variasjoner!

Tilsett gjerne en grov kornblanding i yoghurten. Innholdet av kostfiber i kornet vil bidra til å gi en lavere blodsukkerstigning enn om yoghurten spises alene. For personer med diabetes bør yoghurt fortrinnsvis inngå som del av måltid.

Test av yoghurt og yoghurtprodukter

Klinisk ernæringsfysiolog Mari Paulsen

Klinisk ernæringsfysiolog Mari Mohn Paulsen har testet 19 yoghurter og yoghurtprodukter for
Diabetesforbundet. Mari er studieleder for bachelorprogrammet i ernæringsfysiologi ved Bjørknes Høyskole.

Yoghurt-testen er delt inn i to. En del som tester yoghurter med voksne som målgruppe og en som tester yoghurter som er spesielt utviklet for barn.

Test av yoghurt for voksne

Totalt 14 forskjellig typer yoghurter inngår i testen. Testproduktene er både yoghurt, yoghurt tilsatt müsli og Skyr.

Yoghurtene er vurdert ut i fra følgende kriterier: Innhold av protein, sukkerarter, energi, fett og tilsatt sukker. Yoghurt med et høyt innhold av protein har fått plusspoeng, mens yoghurt med et høyt innhold av sukkerarter, fett og tilsatt sukker har fått trekk. Pris og smak er ikke kriterier som er vurdert i testen. Testresultatet er derfor basert på næringsinnhold.

Produktene som er testet:

 

14 gresk yoghurt, blåbær og acai - Testvinner!

Oppdatering 2021: Denne yoghurten er dessverre ikke lenger i salg

14 gresk yoghurt

Ingredienser:

Skummetmelk, 9 % blåbær og blåbærjuicekonsentrat, oligofruktose (fiber), 1 % acaipuré, modifisert maisstivelse, aroma, sitronjuicekonsentrat, stabilisator (johannesbrødkjernemel), yoghurtkultur, søtstoff (aspartam, acesulfam K), konserveringsmiddel (kaliumsorbat) og salt.

Næringsinnhold per 100g:

Energi: 235 kJ (56 kcal)
Fett: 0,3 g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,2 g
Karbohydrat: 4,7 g
Hvorav sukkerarter: 4,3 g
Kostfiber: 1,6 g
Protein: 8,5 g
Salt: 0,3 g

Finnes i to varianter.

Vurdering:

Testvinner! Et nytt produkt i 14-serien som er basert på lavkalori og ikke tilsatt sukker. Denne yoghurten når topplassering fordi produktet har testens laveste innhold av sukkerarter, den har et høyt proteininnhold og den er tilnærmet fettfri. Den har også testens nest laveste energiinnhold, noe som kan være gunstig for personer som ønsker å gå ned i vekt.

Terningkast: 6

 

Biola mild yoghurt

Biola mild

Ingredienser:

Lettmelk, helmelk, skummetmelkpulver, 2% sukker, polydekstrose av mais (glutenfri fiber), yoghurtkultur, Lactobacillus acidophilus La-5 (A), Bifidobacterium Bb-12 (B), Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®)

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 285 kJ (68 kcal)
Protein: 4,5 g
Karbohydrat: 8,2 g
Hvorav sukkerarter: 8,2 g
Fett: 1,9 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,2 g
Kostfiber: 1,8 g
Natrium: 0,05 g
Kalsium: 150 mg

Vurdering:

Testens eneste naturell yoghurt. Yoghurten har et lavt energiinnhold, et moderat proteininnhold, et relativt lavt fettinnhold og ligger i den nedre sjiktet når det gjelder innhold av sukkerarter. I tillegg inneholder yoghurten LGG-bakterier som potensielt kan ha en positiv effekt på bakteriefloraen i tykktarmen. Et godt valg av yoghurt!

Terningkast: 5

 

Skyr, skogsbær og vanilje

Skyr skogsbær og vanilje

Ingredienser:

Skummet melk, blåbær 2,4 %, bjørnebær 2,4 %, jordbær 2,4 %, aroma (vanilje), farge (gulrotjuiceekstrakt), søtstoff (aspartam, acesulfam K) og syrekultur

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi: 250 kJ (59 Kcal)
Protein: 10 g
Karbohydrat: 4 g
Hvorav sukkerarter: 4 g
Fett: 0,3 g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,1 g
Kostfiber: 0,4 g
Natrium: 0,05 g
Kalsium: 97 mg

Finnes 6 forskjellige varianter.

Vurdering:

Skyr er egentlig ikke yoghurt, men et yoghurtlignende meieriprodukt basert på skummetmelk. Skyr skogsbær og vanilje har testens høyeste proteininnhold, delt med Skyr bringebærmett. Produktet er så å si fettfritt og har et lavt innhold av sukkerarter. Produktet er ikke tilsatt sukker. Et godt valg!

Terningkast: 5

 

Skyr, bringebærmett

Skyr bringebærmett

Ingredienser:

Skummetmelk, bringebær 5 %, sukker 5 %, granateplejuice 1 % (fra konsentrat), hyllebærekstrakt, naturlig aroma og syrekultur.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 332 kJ (78 kcal)
Protein: 10 g
Karbohydrat: 9 g
Hvorav sukkerarter: 9 g
Fett: 0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,1 g
Kostfiber: 0,2 g
Natrium: 0,04 g
Kalsium: 97 mg

Finnes i 7 forskjellige varianter.

Vurdering:

Skyr er egentlig ikke yoghurt, men et yoghurtlignende meieriprodukt basert på skummetmelk. Skyr bringebærmett har testens høyeste proteininnhold, delt med Skyr skogsbær og vanilje. Produktet er så å si fettfritt og har et lavt innhold av energi og et moderat innhold av sukkerarter. Produktet er tilsatt 5 % sukker. Et godt valg!

Terningkast: 5

 

Yoplait dobbel 0, blåbær

Yoplait dobbel 0 blåbær

Ingredienser:

Skummet melk, 10 % blåbær, skummetmelkpulver, oligofruktose (fiber), modifisert maisstivelse, gelatin, aroma, stabilisator (johannesbrødkjernemel), yoghurtkultur, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), søtstoff (acesulfam K, sukralose), surhetsregulerende middel (trinatriumsitrat)

Næringsinnhold pr.100gram:

Energi 179 kJ (42 kcal)
Protein 4,0 g
Karbohydrat 6,2 g
Hvorav sukkerarter 6,0 g
Fett 0,1 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,1 g
Kostfiber 1,7 g
Salt 0,1 g
Kalsium 120 mg

Vurdering:

Dette er en lettyoghurt uten fett og tilsatt sukker. Dette gjør at Yoplait dobbel 0 jordbær og bringebær har testens laveste innhold av energi. Den har også et lavt innhold av sukkerarter. Ligger i det nedre sjiktet når det gjelder innhold av protein. Denne yoghurten kan være et godt valg om man ønsker å gå ned i vekt, men gir nok for liten grad av metthetsfølelse til å utgjøre et måltid i seg selv.

Terningkast: 5 

 

Go' morgen yoghurt zero, med bringebær

Go' morgen yoghurt zero bringebær

Ingredienser:

Yoghurt: helmelk, 6% bringebær og bringebærpuré fra konsentrat, skummetmelkpulver, oligofruktose (fiber), gulrotjuicekonsentrat, surhetsregulerende middel (trinatriumsitrat), aroma, stabilisator (modifisert maisstivelse, johannesbrødkjernemel), yoghurtkultur, sitronjuicekonsentrat, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), søtstoff (aspartam, acesulfam K).
Müsli (11%): havreflak, helkorn hvete, oligofruktose (fiber), solsikkeolje, polydekstrose, salt, søtstoff (steviolglykosid). Med et naturlig innhold av sukker fra melk og bær. Inneholder en fenylalaninkilde.

Næringsinnhold per 100g:

Energi: 253 kJ (60 kcal)
Fett: 2,9 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,9 g
Karbohydrat: 5,2 g
Hvorav sukkerarter: 5,0 g
Protein: 3,5 g
Salt: 0,1 g

Finnes i to varianter.

Vurdering:

Go' morgen Zero er et yoghurtprodukt basert på bringebæryoghurt og musli. Produktet er ikke tilsatt sukker. Yoghurtproduktet har et lavt energiinnhold og et moderat innhold av fett. Proteininnholdet er blant testens laveste.

Terningkast: 4

 

14 gresk yoghurt, bringebær og granateple

14 gresk yoghurt bringebær og granateple

Ingredienser:

Gresk yoghurt 2 % fett (72 %) lettmelk, yoghurtbakterier. Frukt- og bærtilsetning (16 %): 54 % bringebær, sukker*, 32 % granateplejuice fra konsentrat, modifisert maisstivelse, sitronjuicekonsentrat, farge (gulrotjuicekonsentrat), stabilisator (johannesbrødkjernemel, pektin), aroma. Topping (12 %): 58 % havreflak, oligofruktose, 8 % krisp (ris, mais, samalt mel (hvete, rug, bygg), kakao, salt), honning*, mel (hvete, rug), solsikkeolje, salt. *Totalt 4 % tilsatt sukker Kan inneholde spor av egg, nøtter, sesamfrø, soya

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 501 kJ (119 kcal)
Fett: 2,4 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,1 g
Karbohydrat: 15 g
Hvorav sukkerarter : 7,4 g
Kostfiber: 2,6 g
Protein: 8,4 g
Salt: 0,4 g

Finnes i to varianter.

Vurdering:

Gresk yoghurt med bringebær og granateple som tilsettes müsli. Produktet har et høyt energiinnhold og et relativt høyt innhold av sukkerarter. Innholdet av fett er middels. Et høyt proteininnhold gjør at produktet er mer mettende. Da produktet har et høyere energiinnhold enn mange av de andre yoghurtene i testen, og samtidig er høy på protein er dette et godt valg til et mellommåltid.

Terningkast: 4

 

Tine yoghurt mild vanilje

Yoghurt mild vanilje

Ingredienser:

Lettmelk, skummetmelkpulver, 3 % sukker (fruktose), risstivelse, vaniljeekstrakt, epleekstrakt, naturlig aroma, sitronjuicekonsentrat, vaniljefrø og yoghurtkultur.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 252 kJ (60 kcal)
Fett: 0,6 g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,5 g
Karbohydrat: 9,3 g
Hvorav sukkerarter: 8,9 g
Protein: 4,1 g
Salt 0,1 g

Vurdering:

Nøkkelhullsmerket yoghurt. Denne yoghurten har et lavt energiinnhold, et moderat proteininnhold, et lavt fettinnhold og ligger i midtsjiktet når det kommer til sukkerarter.

Terningkast: 4

 

Tine laktosefri blåbær yoghurt

Laktosefri yoghurt blåbær

Ingredienser:

Helmelk, 9 % bær fra konsentrat (8 % blåbær og 1 % solbær), 5 % sukker, skummetmelkpulver, risstivelse, stabilisator (pektin), naturlig aroma, laktase, yoghurtkultur.

Næringsinnhold per 100g

Energi: 352 kJ (84 kcal)
Protein: 3,5 g
Karbohydrat: 11 g
Hvorav sukkerarter 11 g
Hvorav laktose 0 g
Fett: 2,9 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,9 g
Kostfiber: 0 g
Natrium: 0,04 g
Salt 0,1 g
Kalsium: 115 mg

Finnes i to varianter

Vurdering:

Tine Laktosefri blåbæryoghurt er testens eneste laktosefrie produkt og dette kan være et godt alternativ for personer som har laktoseintoleranse. Yoghurten har et middels innhold av energi og fett. Yoghurten er imidlertid blant de laveste på protein og ligger i øvre sjiktet når det gjelder innhold av sukkerarter.

Terningkast: 3

 

Biola yoghurt skogsbær

Biola skogsbær

Ingredienser:

Helmelk, 8% skogsbær (bjørnebær, hyllebær, blåbær, jordbærjuice*), 7% sukker, skummetmelkpulver, polydekstrose av mais (glutenfri fiber), modifisert maisstivelse, gulrotjuice*, aroma, surhetsregulerende middel (trinatriumsitrat), sitronjuice*, yoghurtkultur, Lactobacillus acidophilus La-5 (A), Bifidobacterium Bb-12 (B), Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®), stabilisator (johannesbrødkjernemel), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), *fra konsentrat

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 373 kJ (88 kcal)
Fett: 2,7 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,7 g
Karbohydrat: 13 g
Hvorav sukkerarter: 12 g
Kostfiber: 1,5 g
Protein: 3,4 g
Salt: 0,1 g
Vitamin B12: 0,4 µg

Vurdering:

Biola skogsbæryoghurt har et lavt energiinnhold og fettinnhold, men ligger i det øvre sjiktet når det gjelder innhold av sukkerarter.. Inneholder LGG-bakterier som kan ha gunstige helseeffekter på bakteriefloraen i tykktarmen.

Terningkast: 3

 

Activia yoghurt, blåbær

Activia yoghurt blåbær

Ingredienser:

Pasteurisert melk, sukker, vann, blåbær (4,5 %), fruktose, melkeprotein, modifisert maisstivelse, glukose-fruktosesirup, aroma, stabilisator (pektin), surhetsregulerende middel (natriumsitrat), yoghurtkultur, aroma, ACTIREGULARIS ®-bifidokultur

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 395 kJ (95 kcal)
Fett: 2,7 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,7 g
Karbohydrat: 13,4 g
Hvorav sukkerarter: 13,0 g
Kostfiber: 0,3 g
Protein: 3,7 g
Salt: 0,16 g
Kalsium: 120 mg

Finnes i 6 varianter

Vurdering:

Activia blåbær har et middels innhold av energi og fett. Et lavt proteininnhold og testens høyeste innhold av sukkerarter, delt med Synnøve gresk yoghurt skogsbær, trekker ned. Yoghurten er tilsatt melkesyrebakterier som potensielt kan ha gunstige helseeffekter.

Terningkast: 2

 

Tine yoghurt, Nyt bringebær

Nyt bringebær

Ingredienser:

Helmelk, 12 % sukker, 11% bringebær, fløte, skummetmelkpulver, modifisert maisstivelse, stabilisator (johannesbrødkjernemel), aroma (bl.a.vanilin), yoghurtkultur og konserveringsmiddel (kaliumsorbat).

Næringsinnhold per 100g:

Energi: 504 kJ (120 kcal)
Fett 4,8: g
Hvorav mettede fettsyrer: 3,0 g
Karbohydrat: 16 g
Hvorav sukkerarter: 11 g
Kostfiber: 0 g
Protein 3,2 g:
Salt: 0,1 g

Finnes i 10 forskjellige varianter

Vurdering:

Tine nyt bringebær er i utgangspunktet en dessertyoghurt og markedsføres som noe du kan spise når du skal kose deg litt ekstra. Med andre ord anbefales ikke denne yoghurten som førstevalg i hverdagskostholdet. Denne yoghurten har den høyeste andelen tilsatt sukker av samtlige i testen. Den har også det laveste proteininnholdet og det høyeste innholdet av fett og mettet fett. Pluss for en forholdsvis høy andel bringebær

Terningkast: 1

 

Go'morgen yoghurt med havrecrisp - Testtaper!

Go' morgen yoghurt vanilje

Ingredienser:

Yoghurt: helmelk, sukker*, skummetmelkpulver, modifisert tapiokastivelse, vaniljeekstrakt, aroma, vaniljefrø, yoghurtkultur, konserveringsmiddel (kaliumsorbat). Müsli (13%): havregryn, hveteflak, solsikkeolje, sukker*, rismel, kokos, honning*, salt, hvetemel Kan inneholde spor av nøtter. *Totalt 9 % tilsatt sukker

Næringsinnhold pr. 100 gram:

Energi: 583 kJ (138 kcal)
Fett: 4,6 g
Hvorav mettede fettsyrer: 2,1 g
Karbohydrat: 20 g
Hvorav sukkerarter: 13 g
Protein; 4,5 g
Salt: 0,1 g

Finnes i 6 forskjellige varianter.

Vurdering:

Testtaper! Dette er et yoghurtprodukt som består av vaniljeyoghurt og havrecrisp. Go' morgen vanilje har testens høyeste innhold av både energi, karbohydrater og sukkerarter. Den har også testens nest høyeste innhold av fett og mettet fett. Velg helst en annen yoghurt til hverdags.

Terningkast: 1

 

Test av yoghurt for barn

Yoghurt er et produkt som fint kan inngå i kostholdet til barn. Yoghurt er en god kilde til blant annet kalsium som er viktig for barn i vekst. Velg gjerne en yoghurtvariant med mindre sukker eller velg yoghurt naturell og tilsett f.eks. bær. De minste barna bør ikke få yoghurt som er tilsatt kunstig søtning. Barn under 3 år frarådes nemlig inntak av kunstige søtningsstoffer, da de har lav kroppsvekt og av den grunn kan inntaket lett overstige grenseverdiene som er satt som øvre trygge grense.

Flere av yoghurtene i testen av yoghurt markedsført mot voksne vil være bedre valg enn barneyoghurtene. F.eks. anbefales yoghurt naturell også for barn.

Fem barneyoghurter er inkludert i testen. Yoghurtene er vurdert ut i fra følgende kriterier: Innhold av protein, sukkerarter, energi, fett og tilsatt sukker. Yoghurt med et høyt innhold av protein har fått plusspoeng, mens yoghurt med et høyt innhold av sukkerarter, fett og tilsatt sukker har fått trekk.

 

Produktene som er testet:

 

Sprett yoghurt, lite tilsatt sukker (laktoseredusert) - Testvinner!

Sprett lite tilsatt sukker

Ingredienser:

Helmelk, skummetmelk, 6 % bananpuré*, 4 % sukker, melkeproteiner, sitronjuice*, maisstivelse, laktase, naturlig aroma og yoghurtkultur.
* fra konsentrat

Næringsinnhold per 100g:

Energi: 335 kJ (80 kcal)
Fett 2,8 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,8 g
Karbohydrat: 9,0 g
Hvorav sukkerarter: 9,0 g
Protein: 4,7 g
Salt: 0,1 g
Vitamin B12: 0,4 µg

Tilsvarende likt næringsinnhold for alle variantene i pakningen.

Pakningen har variantene banan, fersken, skogsbær og eple

Vurdering:

Testvinner blant barneyoghurtene. Middels innhold av energi. Det høyeste proteininnholdet og det laveste innholdet av sukkerarter blant barneyoghurtene. Forskjellene er imidlertid ikke store mellom Sprett lite tilsatt sukker, Sprett mer bær og Yoplait apeyoghurt.

Terningkast: 5

 

Sprett yoghurt, mer frukt og bær

Sprett mer frukt og bær

Ingredienser:

SPRETT Yoghurt Bringebær (P1784) :Helmelk, 10 % bringebær fra puré, lettmelk, 4 % sukker, skummetmelkpulver, risstivelse, stabilisator (pektin), naturlig aroma og yoghurtkultur.

SPRETT Yoghurt Blåbær (P1786): Helmelk, 11 % bær fra konsentrat (10 % blåbær og 1 % solbær), lettmelk, 4 % sukker, skummetmelkpulver, risstivelse, stabilisator (pektin), naturlig aroma og yoghurtkultur.

SPRETT Yoghurt Jordbær(P1787) :Helmelk, 14 % jordbæpuré*, lettmelk, 4 % sukker, skummetmelkpulver, maisstivelse, naturlig aroma, farge (gulrotjuice*), tørket epleekstrakt og yoghurtkultur. fra konsentrat.

SPRETT Yoghurt Banan(P1789) : Helmelk, 11 % bananpuré , lettmelk, 4 % sukker, skummetmelkpulver, sitronjuice*, maisstivelse, naturlig aroma og yoghurtkultur. *fra konsentrat.

Næringsinnhold per 100 g:

SPRETT Yoghurt Bringebær:
Energi: 334 kJ (79 kcal)
Fett: 2,8 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,8 g
Karbohydrat: 10 g
Hvorav sukkerarter: 10 g
Protein: 3,9 g
Salt: 0,1 g
Vitamin B12: 0,4 µg

Tilsvarende likt næringsinnhold for alle variantene i pakningen.

Pakningen har variantene bringebær, blåbær, bringebær og banan

Vurdering:

Sprett mer frukt har et moderat energiinnhold og et bra proteininnhold. Næringsinnholdet er forholdsvis likt som Yoplait apeyoghurt.

Terningkast: 4

 

Safari ape 4 pk

Safari ape 4 pk

Ingredienser:

Helmelk, 7 % fersken fra puré, 4 % sukker, skummetmelkpulver, maisstivelse, farge (gulrotjuicekonsentrat), naturlig aroma, konsentrert sitronjuice, laktase, yoghurtkultur. Kan inneholde spor av nøtter. Pasteurisert og homogenisert før syrning.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 355 kJ (84 kcal)
Fett: 2,9 g
Hvorav mettede fettsyrer: 2,1 g
Karbohydrat: 10 g
Hvorav sukkerarter. 10 g
Kostfiber: 0,1 g
Protein: 4,0 g
Salt: 0,12 g
Kalsium: 145 mg

Tilsvarende likt næringsinnhold for alle variantene i pakningen.

Pakningen inneholder smakene fersken, jordbær, vanilje og banan.

Vurdering:

Safari apeyoghurt har et moderat energiinnhold, bra proteininnhold, men det høyeste innholdet av mettet fett blant barneyoghurtene. Forskjellen ned til de andre yoghurtene er imidlertid ikke stor.

Terningkast: 4

 

Danonino yoghurtmix

Danonino yoghurtmix

Ingredienser:

Pasteurisert melk, vann, jordbær / banan / aprikos, sukker, oligofruktose, melkeprotein, modifisert stivelse (tapioka, mais), glukose-fruktosesirup, mineral (kalsiumsitrat), melkepulver, aroma, surhetsregulerende middel (sitronsyre), stabiliseringsmiddel (guarkjernemel, fruktkjernemel, xantangummi), yoghurtkultur, vitamin D. Jordbær 6,2 % / Banan 6,2 % / Aprikos 6,2 %.

Næringsinnhold pr. 100 g:

Energi: 380 kJ (90 kcal)
Fett: 2,8 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,8 g
Karbohydrater: 11,8 g
Hvorav sukkerarter: 10,1 g
Kostfiber: 1,3 g
Protein: 3,7 g
Kalsium: 200 mg
D-vitamin: 1,25 µg

Vurdering:

Danonino yoghurt mix har det høyeste energiinnholdet av barneyoghurtene og i tillegg det høyeste karbohydratinnholdet. Fordelen med denne er at pakningen er liten, slik at det kan inngå som del av måltid for et barn og ikke som et måltid i seg selv.

Terningkast: 3

 

Danonino, jordbær drikkeyoghurt - Testtaper!

Danonino drikkeyoghurt

Ingredienser:

Pasteurisert melk, sukker, 3,6 % bananpuré, maisstivelse, mineral (kalsiumsitrat), naturlig aroma, melkepulver, sitronjuicekonsentrat, yoghurtkultur, vitamin D.

Næringsinnhold pr. 100 g:

Energi: 300 kJ (70 kcal)
Fett: 1,6 g
Hvorav mettede fettsyrer: 1,0 g
Karbohydrater: 11,1 g
Hvorav sukkerarter: 10,8 g
Kostfiber: 0,1 g
Protein: 2,8 g
Salt: 0,1 g
Kalsium: 130 mg
D-vitamin: 0,9 µg

Vurdering:

Testens eneste drikkeyoghurt. Produktet har av den grunn noe lavere innhold av energi og fett enn de andre barneyoghurtene i testen. Imidlertid har Danonino drikkeyoghurt det høyeste innholdet av sukkerarter blant barneyoghurtene i testen. Dette er derfor ikke et anbefalt produkt for barn med diabetes.

Terningkast: 2