Spør oss

Sentralbord

Medlemsservice eller generelle henvendelser.

Hverdager 9 - 15
Hverdager 9 - 15

Diabeteslinjen

Har du spørsmål om diabetes? Få svar fra erfarne veiledere og helsepersonell, helt gratis.

Man-tor kl 10 - 14
Man-tor kl 10 - 14
Svartid 1 - 5 dager

Dine rettigheter

Her ser du hva du kan ha rett til av behandling og støtteordninger, og hvilke begrensninger som finnes, for eksempel på førerkort.


Viktig om diabetes og rettigheter

Diagnosen diabetes gir deg ikke automatisk rett til ekstra støtte, økonomisk bistand eller tilrettelegging. Det er konsekvensene sykdommen har for deg som avgjør.

I mange tilfeller er det andre tilleggsdiagnoser som gir grunnlag for støtte, for eksempel hvis du eller barnet ditt har en annen alvorlig funksjonsnedsettelse i tillegg til diabetes.

Det er derfor viktig at du beskriver disse konsekvensene når du søker ulike ytelser eller tjenester, slik at du oppfyller kravene.

Du må som regel selv be om eller søke om behandlingstilbud eller hjelpeordninger som er relevante for deg. Det er nemlig ikke gitt at du får tilbud om det du har krav på. 

Dette gjelder for eksempel i helsetjenesten, hos NAV, på arbeidsplassen, på skole eller barnehage eller i høyere utdanning.

På disse rettighetssidene har vi laget en oversikt over hva du kan ha rett til i ulike situasjoner. Her er eksempler på ting du kan ta opp:

Spør Diabeteslinjen 

Still spørsmål på tlf 815 21 948 eller på nett, eller sjekk arkivetMer informasjon om rettigheter 

  • Rettighetssenteret til Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) tilbyr juridisk rådgivning til personer med diabetes, pårørende og andre interesserte.
  • Helsenorge.no har en god oversikt over generelle helserettigheter.
  • NAV.no har informasjon om arbeid og økonomiske støtteordninger.