Hva er en likeperson? 

Likepersoner er mennesker som selv har diabetes eller er foreldre til barn med diabetes, og kan gi gode råd og støtte til en god diabeteshverdag.

En likeperson er...

  • En som lytter til deg
  • En som er interessert i å hjelpe deg
  • En som ønsker å gjøre en forskjell og dele av sine egne erfaringer

Alle likepersonene har taushetsplikt og er sertifisert av Diabetesforbundet. 

Hvem er tilbudet for?

Likepersontilbudet er for alle som har diabetes. Du trenger ikke å være medlem i Diabetesforbundet for å benytte deg av tilbudet, og det er gratis.

Mange personer med diabetes føler seg alene om sykdommen, og har ofte et behov for å dele erfaringer med andre i samme situasjon. Våre likepersoner har diabetes type 1, type 2 eller er familier med barn som har diabetes.

Slik foregår kontakten

Likepersonsamtalene kan foregå på ulike måter. Det kan for eksempel være at dere møtes på kafé, snakkes på telefonen, sender e-post, og så videre. Noen ønsker bare én samtale og andre vil gjerne snakkes flere ganger. Du og din likeperson blir enig om hva som passer best for dere.

Spørsmål? Kontakt oss på post@diabetes.no. Vi hører gjerne fra deg!

Finn en likeperson

Vi har likepersoner i de fleste fylker, men du kan ta kontakt uavhengig av hvor du bor hvis du ønsker å snakke med noen på telefon eller e-post.

Vil du bli likeperson?

Vil du hjelpe andre ved å dele av din erfaring med diabetes? Da hører vi gjerne fra deg! Kontakt Ragnhild Gjevre på e-post ragnhild.gjevre@diabetes.no eller telefon 91606601.

Hvert år har vi kurs for nye likepersoner. Les mer om neste kurs og påmelding her.

Til deg som er likeperson 

Verktøykasse for likepersoner