Fremgangsmåte

Sett ovnen på 130 grader (over/undervarme). Bruk ca 1 liters form – brødform eller lignende. Sett formen i ovnen slik at den blir varm.

Varm opp en tørr panne til middels varme og ha i finessen. Rør i finessen når den begynner å få farge/smelte. Pass på at det ikke blir brent. Rør til alt er flytende og har fått en gylden fin farge.

Ta formen ut av ovnen og hell den smeltede finessen over i formen. Beveg på formen slik at du får et tynt lag karamell/finesse langs kantene i formen og langs bunnen. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet.

Visp eggene forsiktig sammen i en bolle. Visper du for mye blir det luftbobler i puddingen. Bland melk og fløte sammen med stevia, sukrin melis og vanilje. Hell melkeblandingen over i bollen med eggene, men bruk en sil så du slipper klumper fra eggehvitene i puddingen. Hell over i formen og sett den i en dyp langpanne på nederste rille i ovnen.

Kok opp vann og hell i langpannen så den er nesten full av vann. Sørg for at vannet ikke koker underveis mens puddingen er i ovnen. Puddingen er klar etter ca.1 time. Puddingen skal være litt løs i konsistensen, men ikke flytende, da må den stå litt til. La puddingen stå i vannbadet til vannet er avkjølt.

Sett puddingen kaldt. Puddingen blir stivere i kjøleskapet.

Tidsforbruk inkluderer ikke steketid.

Foto: Colourbox

Ingredienser

6 personer

1 dl finesse/tagatesse til karamellisering (kjøpes i vanlig helsekost)
4 egg
1 ss stevia*
1 ss sukrin melis*
1 ts vaniljepulver (fås i helsekost og større matbutikker)
4 dl lettmelk
2 dl fløte

*hvis ønskelig kan du bruke kun stevia eller sukrin melis.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 212 kcal/ 152 kcal
Karbohydrater 7 g/ 5 g
Proteiner 7,5 g/ 5,5 g
Fett 17 g/ 12 g
- hvorav mettet fett 10 g/ 7 g
- enumettet fett 4,5 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 0 g/ 0 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja