Fremgangsmåte
Bland flytende margarin (eller smelt margarin) med melken og la det bli lunkent (37° C). Bland alt det tørre og tilsett kesam, margarin og melk. Jobb med deigen til den blir smidig, og ikke klissete. La den heve på et lunt sted i ca. 45-60 min.
Ha deigen på bakebordet, del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller slik at de blir like store. Etterhev tildekket på et lunt sted, til dobbel størrelse, ca 30-45 min.
Varm stekeovnen til 225 °C.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.
Visp lett dessertfløte med 1 ss sukrin eller annen søtning til krem. Kremen blir litt bløtere enn ved bruk av kremfløte. Del de avkjølte bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Du kan også ha litt lettsyltetøy på bollen før du tar på kremen.
Næringsinnholdet inkluderer ikke krem.
Tips! Ønsker du et enda magrere alternativ visper du fløte til krem og blander forsiktig med kesam mager.
Tidsforbruk er aktiv tid.
Bilde: Diabetesforbundet
Ingredienser
Antall 30
1 pakke tørrgjær
50 g flytende margarin
5 dl lettmelk
3 dl mager kesam
1½ dl Nicks use like sugar (sukkererstatning)
½ ts salt
1 ts kardemomme
12 dl fibramel
Ca. 5 dl hvetemel
1 egg til pensling
Næringsinnhold per stk./ per 100 g
Energi/Kalorier | 140 kcal/ 210 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 32 g |
Proteiner | 6 g/ 8,5 g |
Fett | 2 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 0,8 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 7 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: