IDF i Abu Dhabi:

Bjørnar Allgot ble tildelt ærespris

Under generalforsamlingen til IDF Global i Abu Dhabi, og foran delegater fra 160 land fra hele verden, fikk Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet, tildelt Lifetime Achievement Award av den avtroppende IDF-presidenten, Shaukat Sadikot.

Av Linn E. Frenningsmoen, video: Kristin Øygard

VERDIG VINNER: Diabetesforbundets mangeårige generalsekretær, Bjørnar Allgot, ble i dag tildelt Lifetime Achievement Award på generalforsamlingen til den internasjonale diabetesorganisasjonen i Abu Dhabi.

Foto: Erik M. Sundt

Send sidens lenke til en venn

Allgot fikk tildelt prisen for sin livslange innsats for diabetesarbeidet. Han har selv hatt diabetes 1 i 45 år og bruker sin egen sykdom som motivasjon i sitt evige optimistiske arbeid mot diabetes, men for alle som har sykdommen. Allgot har vært ansatt i Diabetesforbundet i 29 år, hvor han har hatt rollen som generalsekretær siden 1992.

Bjørnar Allgot setter brukermedvirkning høyt, og var sentral i norsk helsevesen da fokuset på pasienten skiftet fra passiv pasient til en aktiv pasientrolle. Han var initiativtaker til Lærings- og mestringssentrene, som har endret livet til tusenvis av personer med diabetes.

– Jeg er takknemlig, stolt og ydmyk over å ha mottatt denne prisen, sier prisvinner Allgot, og det gir meg masse inspirasjon til mitt framtidige diabetesarbeid.

Hans internasjonale merittliste strekker seg over mange år: han har vært aktiv i det nordiske samarbeidet i 25 år, han har hatt tillitsverv i IDF Europa i to tiår, og samarbeidet med WHO.

Videre har han vært visepresident i IDF Global i seks år og satt i redaksjonkomiteen når de to første Diabetes Atlasene ble publisert. Han har holdt mange foredrag på internasjonale møter – og har i en årekke vist at han virkelig har et stort hjerte for diabetes.

I dagene etter generalforsamlingene i regionene og i verden, starter  IDFs vitenskaplige verdenskongress. Kongressen samler deltagere fra 160 land i fem dager til kunnkaps- og erfarlingsutveksling. Det vitenskapelige programmet gir den nyeste utviklingen innen diabetes, klinisk praksis, ledelse, utdanning, prevalens og folkehelseproblemer.