Verdens aktivitetsdag 10.mai:

Trappevett for en friskere arbeidsplass

7 av 10 voksne nordmenn er for inaktive. Diabetesforbundet oppfordrer nå arbeidsplasser til å delta i «Trappevett»-kampanjen, for en mer aktiv arbeidshverdag.

Av Diabetesforbundet

Illustratør: Anette Moi

Send sidens lenke til en venn

Mer enn 60% av våken tid tilbringes stillesittende. Sammen med Litauen og Tsjekkia, er Norge den mest stillesittende nasjonen i Europa. Menn sitter mer stille enn kvinner.

Diabetesforbundet oppfordrer nå arbeidsplasser til å bekjempe stillesittingen og få mer hverdagsmosjon ved å delta i Ta trappa-konkurransen.

– Vi håper din arbeidsplass har lyst til å være med på folkehelsekampanjen ved å ta trappa og la heisen stå. Ta trappa-settet som består av konkurranseskjema, diplomer og trappevettregler, får du gratis av oss. Bidra allerede i dag til å skape en friskere og gladere arbeidsplass ved å bestille Ta trappa-kit, sier Kristin Øygard, Diabetesforbundets trimgeneral. 

Forskning viser at fysisk aktivitet gir positivt uttelling både på de ansattes helse og sykefraværsstatistikken. 30 minutter daglig aktivitet som gjør deg andpusten er bra for helsa.

Å ta trappa i stedet for heis eller rulletrapp, er en enkel måte å få flere minutter med aktivitet hver dag.

– Vis samfunnsansvar ved å tilrettelegge for god folkehelse. Tagg gjerne stemningsbilder på sosiale medier med #tatrappa slik at vi kan heie på hverandre. Vi oppfordrer din arbeidsplass til å stafettpinnen videre til en nabobedrift. Hvilken arbeidsplass er den sunneste i kommunen? Spør Øygard.

 

Hvem er eldst? Du eller kroppen din?

Alder er bare et tall – og aldri har det uttrykket vært mer sant enn i dag. Det handler litt om flaks, men det handler også mye om hvordan du vare på deg selv og kroppen din.

På verdens aktivitetsdag 10. mai oppfordrer Helsedirektoratet deg til å gjøre opp status med en enkel test utviklet av forskere ved NTNU: Sjekk din biologiske alder