Landsmøtet 2018:

Gullnål med diamant til Nina Skille

Avtroppende forbundsleder Nina Skille ble hedret med Diabetesforbundets gullnål med diamant lørdag kveld.

Av Sven Grotdal

HEDER: Generalsekretær Bjørnar Allgot og avtroppende nestleder Morten Sandmo overrasket en rørt Nina Skille med gullnål med diamant.

Foto: Morten Brakestad

Send sidens lenke til en venn

«Denne personen har med sin kunnskap, sin innsikt og forståelse bidratt til at Diabetesforbundet har blitt sterkere og varmere. Denne personen skaper situasjoner der folk blir hørt og møtt.», sa avtroppende nestleder Morten Sandmo blant annet da han overrakte det høythengende hederstegnet til en helt uforberedt Nina Skille.

– Jeg skal si mye mer takk senere i kveld, så nå sier jeg bare takk. Takk, sa en rørt prismottaker foran en festkledd forsamling på aperitiff før jubileumsmiddagen på landsmøtet.

I begrunnelsen for den store hederen ble det lagt vekt på at hun har gjort og gjør en innsats for alle med diabetes, for Diabetesforbundet og for alle tillitsvalgte og frivillige – langt utover det som kan forventes, og over en lang periode. Hun har også bidratt i internasjonalt samarbeid og samarbeid med mange andre organisasjoner.

Morten Sandmo viste også til at Nina Skille har gjort en betydelig innsats for å fremme forståelsen for diabetes og hvordan det er å leve med sykdommen. Blant annet har hun stått i spissen for arbeidet med å skape læringsarenaer for både de som har diabetes og tillitsvalgte i Diabetesforbundet. Hun har også gitt mye av sin tid til diabetes ved å delta og bidra gjennom deltakelse i styrer, råd og utvalg innen Diabetesforbundet, ble det vist til.