Frivillighetsprisen 2018:

May Kværnstuen er finalist

På frivillighetsdagen 5. desember deler Frivillighet Norge ut pris til en som har gjort en ekstraordinær innsats. Av 200 nominerte er det åtte finalister. En av dem er May Kværnstuen, leder av Diabetesforbundet Buskerud og Lier.

Av Anette Skomsøy

Frivillighetsprisen: May Kværnstuen er en av åtte finalister. Stem på henne!

Foto: Tore Amundøy

Send sidens lenke til en venn

I over 20 år har May vært primus motor for alle aktiviteter og møter som handler om diabetes i fylket.

— Hennes engasjement har resultert i eget kontor for fylkeslaget, temamøter for medlemmer, ukentlige samlinger for mange ulike målgrupper, aktiviteter på stand og medieoppslag, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

Likeperson

May Kværnstuen har selv diabetes og deler av sin erfaring med andre i rollen som likeperson. Hun brenner spesielt for den eldre målgruppen, men engasjerer seg også for barn og unge, pårørende, minoriteter og alt annet som er knyttet til organisasjonsarbeid.

I ukedagene er hun å finne på fylkeslagets kontor i Drammen mellom kl. 09.00 – 14.00. Her skrives søknader om prosjektmidler for å kunne øke aktiviteten i lokallaget ytterligere. Og det gjennomføres møter flere ganger i uken for ulike målgrupper, både med diabetes og de som ønsker å forebygge diabetes.

Kjemper for diabetessaken

— May er kreativ, full av energi, flink til å snakke for seg og til å spre engasjement. Hun jobber målrettet med å verve flere medlemmer, hun arrangerer temamøter, står på stand og bygger nettverk. Hun tørr å si meningen sin og kjemper for at diabetessaken skal få den oppmerksomheten den fortjener, sier Allgot, og legger til:

— May har også jobbet lokalpolitisk i en årrekke. Hun utfordrer lokale beslutningstakere i spørsmål rundt folkehelse og kroniske sykdommer, og står på barrikadene for andre dag etter dag.

Spent finalist

I går ble finalistene presentert på et arrangement i Frivillighet Norge. Det ble vist film om hver enkelt finalist, og det var en spent May Kværnstuen som møtte oss:

— Dette er litt skummelt. Det var veldig overraskende og hyggelig å bli nominert, sier hun.

Hva er så drivkraften til å stå på for diabetessaken?

— Jeg liker mennesker og å ha noe å gjøre. Har selv en bror med en funksjonshemning og vet hva det vil si å stå utenfor, forteller May.

Engasjementet for å hjelpe andre startet allerede da hun var sju år gammel og sydde klær til barn i Kongo. Det ble laget en film, og hun fikk se at klærne ble brukt.

— Jeg så at det nyttet og det motiverte til å stå på i årene som kom, avslutter hun.

Stem på May Kværnstuen!

Det er en jury som har plukket ut de åtte finalistene til Frivillighetsprisen. Nå er det opp til folket å avgjøre hvem som får prisen. Vi oppfordrer deg derfor til å stemme på May. Klikk her for å stemme!