Likepersoner: Snakk med andre i samme situasjon!

Livet med diabetes kan by på spørsmål og utfordringer. Da hjelper det å kunne snakke med andre som opplever det samme som deg. Våre likepersoner er vanlige mennesker som selv har diabetes eller er pårørende, og kan gi gode råd og støtte til en bedre diabeteshverdag. Ta kontakt i dag!

Hva er en likeperson? Det er...

  • En som lytter til deg
  • En som er interessert i å hjelpe deg
  • En som selv har diabetes eller er pårørende, for eksempel en barnefamilie
  • En som ønsker å gjøre en forskjell og dele av sine egne erfaringer

Alle likepersonene har taushetsplikt og er sertifisert av Diabetesforbundet.

«Vi er her for deg!»

Hvem er tilbudet for?

Likepersontilbudet er for alle som har diabetes. Du trenger ikke å være medlem i Diabetesforbundet for å benytte deg av tilbudet, og det er gratis.

Mange personer med diabetes føler seg alene om sykdommen, og har ofte et behov for å dele erfaringer med andre i samme situasjon. Våre likepersoner har diabetes type 1, type 2 eller er foreldre til barn med diabetes.

Vi har likepersoner i de fleste fylker, men du kan ta kontakt uavhengig av fylke hvis du ønsker å snakke med noen på telefon eller e-post.

Slik foregår kontakten

Likepersonsamtalene kan foregå på ulike måter. Det kan for eksempel være at dere møtes på kafé, snakkes på telefonen, sender e-post, og så videre. Noen ønsker bare én samtale og andre vil gjerne snakkes flere ganger. Du og din likeperson blir enig om hva som passer best for dere.


Finn en likeperson

Du finner likepersoner listet opp på sidene for Diabetesforbundets fylkeslag. Finn ditt fylke og knappen "Likepersoner" nederst på siden. Du kan også ta kontakt med likepersoner i andre fylker hvis du ønsker. 

Vi jobber med å få på plass et søkbart register over våre likepersoner, slik at det blir enklere å finne riktig likeperson for deg. 

Alternativt kan du sende oss en forespørsel via kontaktskjemaet under, så kan vi sette deg i kontakt med en passende person. Vi hører gjerne fra deg!

Kontakt en likeperson

Finn en likeperson som du vil snakke med!

Hjelp meg å finne en likeperson

Hvem ønsker du snakke med?*