8. til 12. august inviterer vi medlemmer som er født mellom 2003 og 2009 til en digital variant av Diabetesforbundets tradisjonsrike sommerleir. Her kan du bryne deg på gøyale oppgaver, morsomme aktiviteter og bli kjent med andre barn og unge med diabetes.

– Forhåpentligvis blir dette et fint alternativ til og et lite plaster på såret for de som drømte om vanlig sommerleir i år, sier generalsekretær i Diabetesforbundet, Bjørnar Allgot.

– En lang periode med pandemi har bevist at det er mulig å gjøre mye bra digitalt, og det skal vi få til nå også.

Sommerleir for to aldersgrupper  

Den digitale sommerleiren skal arrangeres i to aldersgrupper. Én for barn født mellom 2007 og 2009 og én for unge født mellom 2003 og 2006. Begge aldersgrupper starter med en innledende digital samling med et variert program.

Deretter blir deltakerne delt i mindre grupper som sammen skal løse oppgaver og gjennomføre aktiviteter i tre dager. Deltakerne i disse gruppene skal holde kontakten via telefon og/eller digitalt. Den siste dagen møtes alle gruppene igjen til en felles digital samling.

– Dette gir barna og ungdommene en fin mulighet til det som er aller viktigst på sommerleir − nemlig å bli kjent med andre med diabetes, sier arrangementansvarlig Katrine Mariell Karlsen i Diabetesforbundet.

Det skal være gøy

Alle deltakerne vil få tilsendt en pakke i posten i forkant av sommerleiren. Den inneholder ting som skal benyttes i gruppeaktivitetene underveis. Hvor mye kontakt deltakerne ønsker å ha utenom de felles digitale samlingene, er opp til dem selv.

– Vi kommer ikke til å sette noe mål på hvor mange timer om dagen deltakerne skal bruke på dette. Dette skal være gøy og lystbetont. Men vi håper at mange velger å bruke muligheten til å samarbeide om oppgavene og aktivitetene slik at de blir skikkelig godt kjent, sier Karlsen.

Pandemien stoppet fysisk sommerleir

Selv om samfunnet nå er i ferd med å åpne igjen, var usikkerheten rundt koronapandemien så stor at det ble umulig å planlegge for en fysisk sommerleir. 

– Aller helst skulle vi samlet barn og unge med diabetes til en fysisk sommerleir slik vi pleier. Det er et av årets store høydepunkter – både for barna og ungdommene som er med, men også for Diabetesforbundet. Nå krysser vi alt for at vi kan møtes på ordentlig igjen neste år. Og da er det kanskje mange som allerede har fått seg noen venner digitalt, sier generalsekretær Bjørnar Allgot.

Påmeldingsfristen er 20. juli og vi har plass til 30 deltakere i hver aldersgruppe.

Er du født mellom 2003 og 2006? Meld deg på her

Er du født mellom 2007 og 2009? Meld deg på her

Mer om sommerleiren kan du lese her