Hei, Insufanten, og velkommen til Diabetes! Så gøy at du skal ha din egen tegneserie her i bladet!

– Tusen takk! Dette er ordentlig stas. Tenk at jeg har min helt egen tegneserie, og at dere vil vise den til alle barna som leser bladet!

Kan du fortelle litt om hva tegneseriene handler om?

– Klart jeg kan! Tegneseriene handler om situasjoner som barn med diabetes type 1 kan havne i, og spørsmål som kan dukke opp.  Sammen med meg finner vi ut hvordan vi kan løse dem.

Så bra! Så tegneseriene handler om ting som barn med diabetes ofte lurer på?

– Ja. Jeg får ofte spørsmål fra barn om de kan være med på aktiviteter når de har diabetes type 1. For eksempel er det mange som har spurt om de kan overnatte borte? Og det har jeg et enkelt svar på: Klart du kan! Men, jeg har også noen gode tips på lur.  Andre lurer på om de kan hoppe på trampoline når de har diabetes.

Mange barn kjenner deg også fra brosjyrer om diabetes?

– Ja! Jeg svarer på barnas spørsmål på forskjellige måter: i filmer, brosjyrer og sånn som tegneserien i bladet. Jeg er barnas venn og kommer med tips og råd.

Hvordan kan du vite så mye om diabetes? Har du diabetes selv?

– Jeg har ikke diabetes selv, men jeg er jo Insufanten, og Insufanten vet alt om diabetes!

Vi har hørt at du er en travel insufant, med mange planer fremover. Kan du fortelle litt om disse? Stemmer det at du er blitt filmstjerne?  

– Jeg har ikke gått på noen rød løper enda, men alle i Diabetesforbundet sier at jeg er en stjerne. Min første rolle spilte jeg i filmen «Jørgen snart seks». Det er jo ganske så mange år siden nå, men jeg blir jo ikke eldre – jeg synes på mange måter at jeg faktisk ser litt yngre ut. Nå har jeg laget mange insufantastiske filmer på YouTube, og fremover kommer det enda flere. Følg med!