Diabetesweekend 2022

23.-25. september arrangeres Diabetesweekend, og i år går turen til Hunderfossen i Lillehammer kommune i Innlandet. I fornøyelsesparken blir det rebusløp for voksne, og på Hunderfossen Hotell & Resort blir det masse sosial moro og faglig påfyll. 

Kjell Arild Ueland. Foto: Erik M. Sundt

Kjell Arild Ueland kommer for å dele sine erfaringer om livet med diabetes. Han forteller historien og hvordan det er å takle en usynlig sykdom som krever 24/7, samtidig som du skal prestere i livet. Hans erfaring er at alt det legene fortalte han i 1981 ikke stemmer. Men, det er mye legene ikke fortalte han, som han i dag må forholde seg til. Vi gleder oss til å høre mer om hans historie. 

Det er ofte veldig givende å snakke diabetes med andre som vet hva du snakker om. Derfor skal vi bruke god tid på å utveksle erfaringer i grupper. I tillegg blir det masse tid til å skravle og være sosial mellom programpostene. 

Det har nå åpnet seg tre ledige plasser på årets weekend! Her er det første person til mølla, så skynd deg å melde deg på!

Klikk her for å se programmet

Klikk her for å melde deg på

Hva er Diabetesweekend?

Hver høst inviterer Ungdiabetes til en sosial helg for unge med diabetes. Det blir morsomme aktiviteter, påfyll med kunnskap om diabetes og selvsagt hyggelige samlinger, lunsjer og middager med mulighet til å prate og le med andre som har diabetes.

Les om tidligere Diabetesweekender

Følg Ungdiabetes på Facebook, Instagram og Snapchat (Ungdiabetesno) for oppdatering om arrangementer.

Hvem kan delta?

Det er 20 plasser på arrangementet. Du er velkommen til å melde deg på enten du har type 1, type 2 eller andre diabetestyper. Du må være mellom 18 og 30 år og medlem av Diabetesforbundet

Vil du helst ikke reise alene, kan du ta med deg en venn eller et søsken.

Hva koster det og hvordan kommer du deg dit?

Arrangementet koster 2500 kroner per deltaker, som inkluderer reise og alle måltider. Vi reiser felles med tog fra Gardermoen til Hunderfossen, men du velger selv om du vil være med på det. Vi dekker billigste reisevei, uavhengig av  om du reiser med oss eller ikke. Vi er behjelpelig med bestilling av flybilletter ved behov (Vi dekker kostnaden uansett om du bestiller selv eller ikke, innenfor rimelighetens grenser prismessig). I god tid før Diabetesweekend sender vi deg den praktiske informasjonen du trenger for betaling, oppmøte osv. 

 

Har du flere spørsmål? Kontakt Diabetesforbundet på post@diabetes.no eller 23 05 18 00

2018: Curling var en av aktivitetene dette året, da vi møttes i Bærum utenfor Oslo.

Tidligere Diabetesweekender

2021 og 2020: Vi kjørte digitale arrangement grunnet koronapandemien og møttes på skjermen for givende samtaler og forelesninger fra blant andre lege, forsker og ernæringsfysiolog.

2019: Vi dro til vakre Klækken hotell i Hønefoss, der det ble tid til både bading, tvekamp og inspirasjon fra psykolog Jon Haug.

2018: Scandic hotell Fornebu utenfor Oslo bød på en nedpå variant av Diabetesweekend, med plass til alt fra curling og uhøytidelige gruppeaktiviteter, til faglig påfyll fra psykolog Jon Haug.

2013: Eventyrlig moro på Sjoa.

2017: Dette året satset vi høyt med tur til Gaustatoppen i Vestfold og Telemark. Det ble også plass til avslapning, god middag og foredrag på Kvitåavatn fjellstue.

2016: Soria Moria hotell på Voksenkollen i Oslo var hovedbasen. Vi utforsket klatreparken i nærheten, kastet oss inn i spennende gruppearbeid og hørte foredrag fra diabetessykepleier Anders Ahlquist.

2015: Vi fikk påfyll av aktiviteter og kunnskap på idylliske Thorbjørnrud hotell ved Randsfjorden i Jevnaker kommune, tidligere Oppland, nå Viken fylke.

2014: Åres samlingssted var Haraldvangen ved Hurdalssjøen i Akershus, nå Viken fylke. Her ble det tid til badestamp og sauna, quiz og lagkonkurranser. 

2013: Sjoa Raftingsenter i Gudbrandsdalen var dette årets adrenalinkick – et spennende sted for aktiviteter og faglig påfyll.

2017: Fantastisk utsikt på tur til Gaustatoppen.