Diabetesweekend 2021

25.– 26. september

Vi i Ungdiabetes er veldig glade for å kunne gi alle unge med diabetes i Norge denne muligheten til å samles digitalt. I år vil vi skape et tilbud som passer både for deg med type 1 og deg med type 2. Vi er ikke så forskjellige som vi tror, og det skal vi sette fokus på gjennom flere felles programpunkter. Det blir selvfølgelig også egne økter med tilpasset innhold. 

Lars Krogvold er diabeteslege og -forsker, og vil gi en oppdatering på siste nytt innen forskning på og behandling av diabetes.

Elisabeth Qvigstad er førsteamanuensis ved UiO med bred kunnskap om tilleggsutfordringene ved diabetes. Hun kommer for å fortelle oss det vi trenger å vite om sex, graviditet og prevensjon.

Nina Skille er tidligere forbundsleder i Diabetesforbundet, og har lang erfaring med diabetes i arbeidslivet. Med sin brede kompetanse og pedagogikk gir hun oss viktig kunnskap om diabetes i og utenfor arbeidslivet. 

Ragnhild Gjevre er klinisk ernæringsfysiolog i Diabetesforbundet, og er ekspert på rask og billig mat som også er blodsukkervennlig. Hun kommer for å dele noen gode tips med oss. 

I tillegg blir det panelsamtaler, hvor Ungdiabetes selv deler av sin erfaring og inviterer til innspill og spørsmål. Det er ingen krav til deg som deltaker, så du kan bare sitte og lytte hvis du ønsker det. Chaten er selvfølgelig åpen. Vi samles på Zoom, for å sikre at alle våre medlemmer er trygge og utenfor smitterisiko. Så her er det veldig lett å delta for alle som ønsker det. Du velger selv hva du vil delta på, om det er hele arrangementet eller kun noen av programpostene. 

Se programmet her

Påmeldingen er stengt, men vi har åpnet for deltakere med type 2 mellom 30 og 40 år. 

Meld deg på her

Slik var Diabetesweekend 2020

6. september samlet 16 unge med diabetes seg på Zoom, for å bli med på årets Diabetesweekend. Det ble et kjempefint arrangement, med mange gode og viktige samtaler.

  • Det hele startet med psykologspesialist Ane Langeland, som snakket om det å være ung med diabetes under koronakrisen. Vi lærte blant annet om hvilke følelser som dukker opp, måter å håndtere disse på og metoder for å takle situasjonen vi er i.
  • Videre ga søndagsrådet svar på spørsmål fra deltakerne, om alt fra hvordan sette insulin til pizza?» til «Hvordan klare å snakke om noe annet enn diabetes med sine nærmeste?».
  • Neste programpost var Samtaler i grupper, hvor deltakerne delte erfaringer. Her var engasjementet stort og samtalene ble veldig gode.
  • Til slutt var det «sjokolade-quiz», som deltakerne løste i lag. Både Ungdiabetes nasjonalt og deltakerne var veldig fornøyde med arrangementet, og det fristet til gjentakelse.

For oss i Ungdiabetes nasjonalt var dette vårt første digitale arrangement. Vi var veldig spente på hvordan det ville bli, og om vi kom til å få til et fint sosialt møte. Det viste seg å gå over all forventning. Det var en glede å se ivrige deltakere notere under Anes foredrag og dele egne erfaringer under gruppesamtalene. Ikke minst er vi så glade for å ha truffet flotte mennesker der ute, som vi kanskje ellers ikke ville truffet. Vi gleder oss til neste gang.