Oppdater kunnskapen din på Diabetesforum 2021! Du får siste nytt innen diabetesforskning og praktisk informasjon du kan bruke i behandlingen av personer med diabetes.

Diabetesforum er Norges viktigste konferanse om diabetes og består av to deler – Forskningsforum og Fagforum. Forskningsforum gir deg det nyeste innen diabetesforskning. På Fagforum kan du oppdatere deg på siste nytt innen behandling og oppfølging av personer med diabetes. Her kan du delta på ulike fagtemaer nivåtilpasset allmennleger.

Mer informasjon og påmelding finner du her

Oppfordrer allmennleger til å delta

I tillegg til Helsedirektoratet er også Norsk forening for allmennmedisin medarrangør av Diabetesforum 2021. Leder i foreningen og spesialist i allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen, mener at det faglige innholdet i konferansen er solid, og oppfordrer derfor allmennleger til å delta.

LEDER: Marte Kvittum Tangen leder Norsk forening for allmennmedisin.

─ Diabetes er en av de kroniske sykdommene fastlegen behandler hyppigst. Det har skjedd store endringer i diabetesbehandlingen og i retningslinjene de siste årene. Derfor vil det være av stor interesse for mange fastleger med faglig påfyll om diabetes, sier Tangen.

Det vil bli søkt tellende timer/emnekurs for leger.

Hva kan vi lære av covid-19?

Ett av temaene Norsk forening for allmennmedisin har spilt inn, er diabetes og covid-19.

─ I tiden frem mot konferansen vil det komme mer forskning og kunnskap om covid-19 hos diabetespasienter. Det vil også til våren være nyttig med erfaringsutvekslinger. Kanskje kan noen av erfaringene fra pandemien generaliseres til andre infeksjonssykdommer? spør Tangen.

 

Hvorfor delta på Diabetesforum?

Artikkelen fortsetter under videoen

 

Det mest matnyttige emnekurset

Fastlege i Florø, Nordmund Svoen, har deltatt på Diabetesforum i mange år.

─ Diabetesforum er det mest matnyttige emnekurset som finnes! Fagforum er veldig konkret og med mye god informasjon om diabetesbehandling. Man får presentert det viktigste innen oppdateringer av retningslinjer. Slik har Diabetesforum vært sentralt i å fremme kunnskap om retningslinjene, sier Svoen.

Digital konferanse

På grunn av covid-19-pandemien, arrangeres Diabetesforum 2021 digitalt.

– Programmet er som vanlig svært innholdsrikt og variert, og vi har funnet gode digitale løsninger som skal gjøre det spennende å delta. Forskjellen fra tidligere er at deltakerne kan være med fra egne kontor eller hjemmefra. Fordelen er at det er tidsbesparende, og at flere derfor får mulighet til å delta, sier Heidi T. Henriksen, organisasjonsrådgiver i Diabetesforbundet.

 

Om Diabetesforum 2021

  • På Diabetesforum 2021 får du siste nytt innen diabetesforskning og praktisk informasjon du kan bruke i behandlingen av personer med diabetes.
  • Konferansen blir digital grunnet covid-19-pandemien. Les mer om påmelding her
  • Som tidligere består Diabetesforum av to deler:
    • Forskningsforum arrangeres 27.–28. april: Ledende forskere presenterer det nyeste innen diabetesforskning.
    • Fagforum arrangeres 28.–29. april: Her kan du oppdatere deg på siste nytt innen behandling og oppfølging av personer med diabetes.
  • Det vil bli søkt tellende timer/emnekurs for leger.