Konferansen ble lagt som en direkte forlengelse av det halvårige møtet i Diabetesforbundets medisinske fagråd, og dermed kunne noen av dem som har vært viktige i norske forskningsmiljøer i flere tiår, være med og bidra også litt uformelt.

Professor Marit Graue fra Bergen, seksjonsoverlege John Cooper fra Stavanger og professor Kristian Midthjell fra Nord-Trøndelag deltok blant annet i den innledende presentasjonsrunden, som ble avviklet som rullerende én-til-én-samtale.

Bredt spekter

– De klokeste av de kloke og de særeste av de sære. Sånn var det med forskere tidligere. Nå er dere ikke så sære lenger, bare de klokeste av de kloke, sa Diabetesforbundets generalsekretær Bjørnar Allgot blant annet da han åpnet konferansen torsdag ettermiddag.

De ti stipendiatene jobber alle med doktorgradsavhandlinger som på en eller annen måte handler om diabetes, fra gener til svangerskapsdiabetes, fra allmennpraksis til fett i muskelceller. Fredag fikk alle ti minutter hver til presentasjon (på engelsk) med like lang tid til spørsmål fra salen. Også her representerte Marit Graue seniorforskerne, sammen med førsteamanuensis Anne-Marie Aas og professorene Gunnar Mellgren og Svein Olav Kolset.

Formidling og karriere

Ellers var formidling og visualisering av forskning tema i to fellessesjoner. Konferansen ble avsluttet med et foredrag om karrieremuligheter, ved de to postdoktorene som også utgjorde programkomiteen, Christine Sommer og Martin Heier.

Og stipendiatene har Diabetesforbundet i ryggen:

– Forskningen gir folk håp. Vår jobb er å heie på dere. Og også bidra med noe finansiering, sa Bjørnar Allgot under åpningen.