I studien som er basert på 54 personer med diabetes type 2 kom det frem at færre og større måltider var velegnet for personer med diabetes type 2. De som spiste to måltider, kun stor frokost og lunsj, gikk ned mer i vekt og fikk et lavere fastende blodsukker enn de som spiste seks mindre måltider fordelt utover dagen. Begge gruppene fulgte en diett med daglig reduksjon på 500 kalorier i forhold dagsbehovet, og de fikk i seg samme mengde kalorier pr dag.

Trond Geir Jenssen, professor og overlege ved Oslo Universitetssykehus kommenterte studien i Dagbladet, 20.05.14. Jenssen sier til Dagbladet at han "mener studien er god, tross et nokså lavt deltakertall". 

Det som er viktig å ta høyde for ved valg av måltidsmønster er at det er individuelle forskjeller på hva som passer for den enkelte. Ta en prat med legen din om hva som passer for deg og din diabetes type 2.

Les mer om temaet i artikkel fra Dagbladet her. Trond Geir Jenssen som kommenterer saken er i tillegg fast medisinsk ekspert for Diabetesforbundet.

 

Kilde: