Frysing av bær

Bær har god holdbarhet i frossen tilstand og kan oppbevares i flere år. Det anbefales derimot generelt et års oppbevaringstid - fra sesong til sesong. Viktig med god og tett emballering, slik at det ikke kommer frost på bærene.

Opptining av bær bør skje langsomt i kjøleskapet, da blir de best og mindre vasne. For å unngå vasne bær bør det heller ikke tilsettes sukker før nedfrysning. Smak heller til med sukker/søtning når de skal brukes.

Syltetøy

Snarkokt syltetøy er den enkleste metoden som gir et sikkert resultat, og passer godt for all slags bær. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor koker man små porsjoner av gangen. Rens bærene og sett over til koking under lokk. Rør av og til. Når bærene er ferdigkokt etter 8-10 min, tar du i søtning/sukker og gir et raskt oppkok. Fyll straks over på rene og tette glass.

Se oppskrift på Hjemmelaget syltetøy 

Du kan også røre bær, rått uten oppkok. Da er det viktig å rense bærene godt. Syltetøyet har da begrenset holdbarhet på et par dager.

Se oppskrift på Rørte bær