Grovt knekkebrød med et proteinrikt pålegg som egg eller makrell - og gjerne med en skive paprika, tomat eller agurk regnes som sunn mat.
En del knekkebrød inneholder betydelig færre raske karbohydrater (KH) enn brød. Noen typer er også rike på fiber. Jo mer fiber det er i et knekkebrød, desto bedre er det både for vekt, blodsukkerregulering og fordøyelsen.
 
De aller fleste får i seg mindre fiber enn anbefalt, og ikke alle vet at det er relativt store forskjeller på hvor mye fiber de ulike knekkebrødtypene inneholder.
Mens noen typer inneholder så mye som 29 gram fiber per 100 gram knekkebrød, inneholder andre ikke mer enn 6 gram fiber, altså ikke mer enn vanlig kneippbrød.

Næringsinnhold i ulike knekkebrødtyper (per 100 g), sortert etter karbohydratinnhold:

  KH per skive (g) KH per 100 g Kcal Protein (g) Fett (g) Mettet fett (g) Fiber (g)
Sætre Fiberrik Solsikkefrø   32 440 15 22 2,5 27
Sigdal bakeri Rug og Speltkli 3,5 33 475 20 26 3 15
Wasa Fiber Balance 4,2 42 339 12,5 7 1,5 29
Ryvita Multigrain 6,2 56 370 11 7,2 1,3 18,3
Wasa Frukost Fullkorn 8,8 58,5 398 13 10 0,5 21
Wasa Sport 9 59 330 9 1,5 0,4 20
Finn Crisp Knekkebrød Havre 9,1 59 339 10 2,5 < 0,5 20
Wasa Rugsprø Original 6 60 340 11 2 0,4 19
Wasa Husman 8 60 330 9 2 0,4 20
Finn Crisp Original 200 g 3,8 61 347 10 2,6 < 0,5 20
Wasa Havre 11,4 65,2 368 10 5 < 0,5 20
Wasa Frukost 8,5 66 410 12 9 2,5 6
Wasa Gluten- og laktosefri Naturell 10 74,2 398 4,5 7,8 1 6,7

 

Oppdatert desember 2017


Kilder:

  • Kjeks, knekkebrød og bakverk, Haugen-Gruppen. Lastet ned 11.12.2017
  • Wasa. Lastet ned 11.12.2017
  • Finncrisp. Lastet ned 11.12.2017