Hjemmelaget yoghurt-is

Is laget av yoghurt og bær er både enkelt og kjempegodt.

Hjemmelaget yoghurt-is

Næringsinnhold per 100 g

Energi/Kalorier 56 kcal
Karbohydrater 4,8 g
Proteiner 3 g
Fett 2,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g
- enumettet fett 0,5 g
- flerumettet fett 0,5 g
Kostfiber 1,4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Antall is avhenger av hvor storene is-formene er. 

Bland yoghurt og bringebær i en bolle. Du kan mose bærene i en mikser dersom du ønsker en jevnere konsistens. Hell massen i pinneisformer, eller i små former og stikk pinner av tre i. 

Sett ispinnene i fryseren i minst tre timer.

Tips! Du kan bruke de bærene du liker best. Isen blir laktosefri dersom du bruker laktosefri yoghurt. 

Tiden er beregnet arbeidstid. 

Ingredienser

2 dl yoghurt naturell
2 dl bringebær