Bringebærsuffle

Suffle har en luftig konsistens og er en lett og frisk avslutning på et godt måltid. Denne desserten innebærer litt jobb, men resultatet er verdt det.

Bringebærsuffle

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 40 kcal
Karbohydrater 5 g
Proteiner 3 g
Fett 0,3 g
- hvorav mettet fett 0 g
- enumettet fett 0 g
- flerumettet fett 0,3 g
Kostfiber 3,3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Finn fram 4 små porsjonsformer og smør dem med mykt smør.

Ha 250 gram av bærene i en kasserolle sammen med halve mengden sukrin, den halve desiliteren med vann, vaniljesukker og sitronsaft og kok opp. Rør ut maizena i den siste spiseskjeen vann og rør inn. La sausen småkoke i 2-3 minutter.

Ha eggehvitene i en ren stål- eller glassbolle og pisk dem halvstive enten for hånd eller i en miksmaster. Tilsett den resterende mengden med sukrin mens du pisker videre helt til oppløst. Marengsen skal være blank og nesten føles litt seig.

Bland sammen bærsausen og eggehvitene. Poenget er å beholde så mye som mulig av den lufta som akkurat er pisket inn i eggene. For å få best resultat rører du først 1 ½ dl av bærsausen forsiktig inn i eggehvitene. Resten av sausen fordeler du i de fire porsjonsformene. Fordel eggehvitene på toppen og stek dem midt i stekeovnen i 5-6 minutter.

Server gjerne med noen friske bringebær på toppen.

Hvis du skal ha selskap kan du lage ferdig desserten, men ikke steke den, og la den stå i kjøleskapet i 3-4 timer før du setter den rett inn på 200 grader. Forleng steketiden med 1-2 minutter, men følg med slik at eggehvitene ikke blir tørre og begynner å krympe.

Ingredienser

300 g bringebær
150 g Sukrin* 
1/2 dl + 1 ss vann
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
2 ts maizena
2 eggehviter

* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. Et tips er derfor å bruke 100 g sukrin og annen søtning tilsvarende 50 g sukker, ev 50 g sukker. Da blir desserten kun sukkerredusert.