Chiapudding med pasjonsfrukt og kokos

Chiagrøt er både friskt og mettende, og kan fungere som en litt sunnere dessertvariant. Vi har toppet den med pasjonsfrukt og ristet kokos, men da gjerne det du liker aller best.

Chiapudding med pasjonsfrukt og kokos

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 198 kcal
Karbohydrater 9 g
Proteiner 6,5 g
Fett 12,5 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 2,5 g
- flerumettet fett 7,5 g
Kostfiber 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Hell mandelmelk i et glass eller en liten bolle.

Ha i chiafrø, og rør godt. Dekk til med plastfolie og sett glasset/bollen i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.

Topp puddingen med frisk pasjonsfrukt og ristet kokos rett før servering.

Tips!. Bruk de bærene du liker aller best som topping. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto:

Ingredienser

2 dl mandelmelk , eventuelt havremelk, kokosmelk e.l
3 ss chiafrø

Topping:
1 stk pasjonsfrukt
1 ss ristede kokosflak (ferske eller tørkede)