Fremgangsmåte

Frukten kuttes i passende biter og blandes med bærene og saften fra en halv lime.

Grav ut frøene fra granateplet med skaftet på en teskje og bland i fruktsalaten.

Pyntes med mynteblader og serveres gjerne med vaniljekesam.

Næringsberegningene er gjort uten vaniljekesam.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

6 personer

1 mango
½ honningmelon
200 g bringebær
200 g blåbær
3 kiwier
2 appelsiner
1 granateple
30 g valnøtter
Saften fra en ½ lime
Mynteblader

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 168 kcal/ 57 kcal
Karbohydrater 24 g/ 8 g
Proteiner 3,5 g/ 1 g
Fett 5 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 0,4 g/ 0,1 g
- enumettet fett 0,7 g/ 0,2 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 8 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei