Epledessert med havregryn og kesam

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Epledessert med havregryn og kesam

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 252 kcal/ 143 kcal
Karbohydrater 26 g/15 g
Proteiner 11 g/ 6,5 g
Fett 10,5 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1,5 g
- enumettet fett 5 g/ 3 g
- flerumettet fett 2 g/ 1 g
Kostfiber 6 g/ 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Skrell eplene og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.

Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker/sukrin. Avkjøl.

Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.

Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam mager lagvis i fire glass og server.

Tips! Ønsker du en laktosefri variant kan du erstatte kesam vanilje med laktosefri kesam mager og tilsette litt vanilje og sukrin/annen søtning. Ønsker du en glutenfri variant kan du erstatte havregryn med glutenfri havregryn.

Foto: Tea Kristiansen, Diabetesforbundet

Ingredienser

4 stk eple
1 dl vann
Ca. 1 ts sukker/sukrin

2 dl lettkokte havregryn
50 g nøtter (mandler, valnøtter)
½ ts malt kanel
½ ss smør/margarin

2 dl kesam vanilje