Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Miks sammen det våte, og sikt inn det tørre. Ha i revet gulrot til slutt. Juster med litt vann hvis røra føles litt tykk.

Fordel røra i muffins- eller cupcakeformer og stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til de er gjennomstekt. Steketiden vil variere etter størrelse på formene.

Ha kremost og frø fra vaniljestang i en bolle, og sikt inn sukrinmelis. Bland godt sammen, ev med en håndmikser.

Bruk sprøytepose eller en brødpose, hvor det klippes et lite hull i den ene kanten. Ha i glasuren og sprøyt på de avkjølte muffinsene. Pynt med revet gulrot eller friske bær.

Tips! Muffinsene blir laktosefrie ved bruke laktosefri kesam og laktosefri kremost. 

Foto: Diabetesforbundet

Ingredienser

Antall 10

2 egg
1 ½ dl kesam
60 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
50 g havremel, glutenfritt (ev. annet mel etter ønske)
30 g mandelmel (ev. annet mel etter ønske)
½ ts kanel
½ ts kardemomme
En knivsodd ingefær
En knivsodd nellik
Frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver
1 stor gulrot, finrevet

Glasur:

200 g naturell kremost (gjerne en lettvariant)
Ca. 125 g sukrinmelis
Frø fra 1 vaniljestang

Næringsinnhold per stk/ per 100 gram

Energi/Kalorier 128 kcal/ 130 kcal
Karbohydrater 5,5 g/ 6 g
Proteiner 4,5 g/ 5,5 g
Fett 9,5 g/ 11 g
- hvorav mettet fett 4,5 g/ 5 g
- enumettet fett 3 g/ 3,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 1 g
Kostfiber 1 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja