Jordbæris med kesam

En kalorifattig is som er lett å lage. Isen kan lages med bær etter ønske. I denne oppskriften har vi tatt utgangspunkt i jordbær.

Jordbæris med kesam

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 73 kcal
Karbohydrater 6,5 g
Proteiner 9 g
Fett 1 g
- hvorav mettet fett 0,5 g
- enumettet fett 0 g
- flerumettet fett 0,1 g
Kostfiber 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Bland bær, melis og kesam i en foodprocessor og la maskinen gå til alt er godt blandet. Kan serveres med en gang, men da blir isen mer som softis.

Etter ca 3 timer i fryseren, kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.

Serveres med friske bær.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Ingredienser

200 g usukrede jordbær, fryste (eller bær etter ønske)
3 dl TINE Kesam Mager
1/2 dl Sukrin melis

Pynt:
10 friske bær