Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Stivpisk eggehvitene luftige og hvite, og tilsett Sukrinmelis.

Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.

Del opp i ca. 12 boller, smelt sjokolade, avkjøl noe (pass på at sjokoladen ikke stivner igjen) og dypp bollene forsiktig i. Du kan også bruke en skje til å ta sjokolade på bollene. Strø eventuelt kokos over til slutt, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.

Kokosbollene er laktosefrie så lenge sjokoladen er uten melk/melkepulver. De fleste mørke sjokolader er uten melk. Se på næringsinnholdet.

Næringsberegningen inkluderer 70 % sjokolade.

Tidsbruk er aktiv tid

Ingredienser

Antall 12

3 eggehviter
3 ss Sukrinmelis eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker
4 gelatinplater
2 ss vann

100 g 70 % sjokolade eller sukkerfri mørk sjokolade
Ev. 2 ss kokos

Næringsinnhold per stk/ per 100 g

Energi/Kalorier 60 kcal/ 238 kcal
Karbohydrater 3 g/ 11,5 g
Proteiner 2 g/ 8,5 g
Fett 4,5 g/ 17,5 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 11 g
- enumettet fett 1,5 g/ 5 g
- flerumettet fett 0,1 g/ 0,5 g
Kostfiber 0,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei