Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett sukkererstatning. Rør godt og tilsett eggeplommene en om gangen. Tilsett finrevet appelsinskall.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sjokoladen.

Hell røren i 4 porsjonsskåler, dekk til med plastfolie og sett dem kjølig.

Moussen er stiv etter ca. 2 timer, men de kan gjerne stå natten over.

Pyntes gjerne med revet appelsinskall.

Bergnet tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! De fleste 70 % sjokolader er uten melk, men skal desserten serveres til en med laktiseintoleranse er det lurt å sjekke sjokoladens innhold.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

4 personer

125 g mørk sjokolade (70% eller sukkerfri)
1 ss flytende sukkererstatning
3 eggeplommer
5 eggehviter
2–3 ss appelsinskall, fint revet (uten den hvite hinnen)

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 247 kcal/ 265 kcal
Karbohydrater 11 g/ 11,5 g
Proteiner 9 g/ 9,5 g
Fett 18 g/ 19,5 g
- hvorav mettet fett 9,5 g/ 10 g
- enumettet fett 6 g/ 6,5 g
- flerumettet fett 1 g/ 1 g
Kostfiber 1 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei