Mørk sjokolademousse

Sjokolademousse er en populær dessert. Denne moussen er laget med mørk sjokolade, noe som gir en god og kraftig kakaosmak. 

Mørk sjokolademousse

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 240 kcal
Karbohydrater 10 g
Proteiner 11 g
Fett 19 g
- hvorav mettet fett 10 g
- enumettet fett 6 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Tilsett sukkererstatning. Rør godt og tilsett eggeplommene en om gangen. Tilsett finrevet appelsinskall.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i sjokoladen.

Hell røren i 4 porsjonsskåler, dekk til med plastfolie og sett dem kjølig.

Moussen er stiv etter ca. 2 timer, men de kan gjerne stå natten over.

Pyntes gjerne med revet appelsinskall.

Bergnet tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! De fleste 70 % sjokolader er uten melk, men skal desserten serveres til en med laktiseintoleranse er det lurt å sjekke sjokoladens innhold.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

125 g mørk sjokolade (70% eller sukkerfri)
1 ss flytende sukkererstatning
3 eggeplommer
5 eggehviter
2–3 ss appelsinskall, fint revet (uten den hvite hinnen)