Panna cotta med yoghurt

Panna cotta betyr stivnet fløte på italiensk, og ble tradisjonelt laget med å bare koke inn fløte. I dag er det derimot mer vanlig å bruke gelatin for å få den til å stivne, og denne variasjon lages med yoghurt. Det gjør den til en lettere og syrligere variant. Oppskriften egner seg ypperlig når man har begrenset med kjøkkenutstyr, og skulle det være trangt i kjøleskapet kan glassene settes ut i snøen for stivning.

Panna cotta med yoghurt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 156 kcal/ 82 kcal
Karbohydrater 5,5 g/ 4,5 g
Proteiner 5,5 g/ 4,5 g
Fett 6,5 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 3,5 g
- enumettet fett 1,5 g/ 1 g
- flerumettet fett
Kostfiber 0,3 g/ 0,2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann for å bløte de opp. Kok opp melk og fløte sammen med sukker og den splittede vaniljestangen. Ha i gelatinplatene i den varme væsken så de smelter, og sil blandingen. Bland inn yoghurten og fordel i porsjonsglass. La de stå kaldt i minst 3-4 timer så de stivner.

Til servering skraper du ut innholdet i en halv pasjonsfrukt og har på toppen av hvert glass. Enkelt og friskt! Du kan også servere friske bær til.

Tidsforbruk er aktiv tid.

Tips! Hvis du ønsker en laktosefri variant, kan du erstatte yoghurt, melk og fløte med laktosefrie produkter.

Ingredienser

5 dl yoghurt naturell
1 ½ dl melk
½ dl fløte
½ dl Sukrin+ eller 1 dl Sukrin (ev.søtning etter ønske)
3 gelatinplater
1 vaniljestang
3 pasjonsfrukt