Søtpotetpannekaker

Pannekaker søtet med søtpotet. Server med friske bær og litt vaniljekesam. En god dessert. 

Søtpotetpannekaker

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 100 kcal/ 158 kcal
Karbohydrater 13 g/ 20,5 g
Proteiner 5 g/ 7,5 g
Fett 3 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,5 g
- enumettet fett 1 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 1 g
Kostfiber 1,5 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene. Det er bedre å ha en litt tykkere røre enn veldig tynn. Da henger de bedre sammen. Stek på middels varme til de får en gyllen farge. Lag 6 små pannekaker.

* Søtpotetmos lager du ved å koke søtpoteter møre, sile av vannet og mose med gaffel eller stavmikser. Du kan og mikrobake den ved å dele søtpotet i to, og inn i mikroen til den er mør, det vil ta 5-10 minutter. Fjern skallet og mos.

Tips! For laktosefri pannekaker bruker du laktosefri melk.

Foto: Steven Depolo, Flickr

Ingredienser

1 egg
2 store ss søtpotetmos*
30 g havregryn, kan males til mel
15 g hvetemel, eller ev.mer havregryn
Kanel, kardemomme, søtning etter smak
Ev. ½ ts bakepulver for mer luftige pannekaker
Melk til passe konsistens