Bløtkake med friske bær

Bløtkake smaker godt til 17 mai, fødselsdager og andre markeringer. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake med lite sukker og mindre fett.

Bløtkake med friske bær

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 288 kcal
Karbohydrater 11 g
Proteiner 8 g
Fett 23 g
- hvorav mettet fett 13,5 g
- enumettet fett 6,5 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 3,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja

Send sidens lenke til en venn

Fremgangsmåte

Ta fram en springform på ca. 24 cm, og sett stekeovnen på 175 grader.

Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av springformen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen "dynkes" med melk eller juice, hvis ikke kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.

Visp kremen til fyllet med Sukrin eller annen søtning og vend forsiktig mager vanilje kesam inn til slutt.

Smør ev jordbærsyltetøy på det første laget og legg lettsukkrede jordbær over. Fordel halvparten av kremen med kesam jevnt over bærene. Legg på neste lag sukkerbrød og gjør samme prosess her. Legg på toppen.

Visp resten av fløten med Sukrin, og dekk hele kaken med krem. Pynt med friske bær like før servering.

Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.


Næringsberegningene inkluderer jordbær som pynt.

Tips! Baker du kaken i forbindelse med 17. mai kan du bruke jordbær/bringebær og blåbær på toppen av kaken. Bærene og kremens farger gir den riktige fargekombinasjonen for en 17. mai feiring.

Ingredienser

Bunn:
6 stk. egg
150 g Sukrin (ev halv mengde Sukrin + annen søtning)
100 g hvetemel
50 g FiberFin * (ev hvetemel)
1 ts bakepulver

Fyll:
2 dl mager vanilje kesam
2 dl kremfløte
Søtning tilsvarende 1 ss sukker
300 g jordbær, skiver
3 ss Sukrin
Ev. 50 g sukkerfritt/sukkerredusert jordbærsyltetøy

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
100 g friske bær

* FiberFin er en melblanding med hele 60 % fiber per 100 gram. Dette gjør kaken sunnere uten å ødelegge den gode smaken. Fiberfin er i tillegg glutenfritt. Du kan dermed bake en glutenfri sukkerbunn ved å bruke glutenfritt mel istedenfor hvetemel og FiberFin.