Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel (ev.mandelmel) og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.

Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.

Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig.

Ingredienser

12 personer

4 stk egg
2 dl sukrin og søtning tilsvarende 1 dl sukker*
1 ½ dl rapsolje
2 dl hvetemel
1 dl mandelmel (ev.hvetemel)
1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
2 ts natron
1 ½ ts malt kanel
Ev. 1 ts kardemomme
Ev. 1 ts ingefær
4 stk middels stor revet gulrot

Glasur:

200 g lettere Philadelphia kremost
100 g SukrinMelis
Søtning tilsvarende 20 g sukker eller 20 g vanlig melis
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver

Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy. 

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 217 kcal
Karbohydrater 10 g
Proteiner 6 g
Fett 17 g
- hvorav mettet fett 3 g
- enumettet fett 8 g
- flerumettet fett 4 g
Kostfiber 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja